#


Υλικά Συνταγής

    1 κιλό γαύρο
    150 γραμ. αλάτι χοντρό
    700 ml ξύδι από κρασί
    ηλιέλαιο όσο χρειαστεί
    {προαιρετικά αρωματίζουμε με} σκόρδο
    καυτερή πιπερίτσα
    πολύχρωμα πιπέρια χοντροσπασμένα
    βότανα


Εκτέλεση

Από το Μάιο μέχρι και τα μέσα Σεπτέμβρη που η θάλασσα είναι ακόμα ζεστή, είναι η ιδανική περίοδος, για να βρούμε γαύρο χοντρό και μεγάλο, για να γίνει ο γαύρος μαρινάτος τέλειος.
Καθαρίζουμε πρώτα τα ψάρια.

Τραβάμε το κεφάλι με μια κίνηση και αφαιρούμε μαζί και τα εντόσθια. Πλένουμε και στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.

Σε ένα μπολ, βάζουμε σειρά σειρά μια στρώση γαύρο, πασπαλίζουμε αλάτι και ξανά γαύρο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.

Στο τέλος περιχύνουμε το γαύρο με το ξύδι, φροντίζοντας να καλυφθούν όλα τα ψάρια καλά.

Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε για 8 ώρες στον πάγκο της κουζίνας σε δροσερό σημείο.

Αποφεύγω να βάλω το γαύρο με το ξύδι στο ψυγείο γιατί δεν μαρινάρεται σωστά.

Όταν περάσουν οι 8 ώρες, πιάνουμε ένα ένα γαύρο και με τα δάχτυλα ανοίγουμε το ψάρι πεταλούδα. Δηλαδή χωρίζουνε τα δυο φιλέτα φροντίζοντας να κρατηθούν ενωμένα. Τραβάμε και αφαιρούμε το κόκκαλο. Φεύγει πολύ εύκολα, αφού ο γαύρος μαρινάτος έχει ψηθεί στο αλάτι και το ξύδι και έχει μαλακώσει σωστά.
Βάζουμε τα ενωμένα φιλέτα γαύρου μαρινάτου σε ένα γυάλινο κατά προτίμηση μπολ, σε σειρές και δημιουργούμε στρώσεις από φιλέτα.

Εάν θέλουμε τώρα, μπορούμε να βάλουμε λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο, ψιλοκομμένη καυτερή πιπερίτσα ή βότανα.

Αφού στρώσουμε όλα τα φιλέτα γαύρου, περιχύνουμε με ηλιέλαιο φροντίζοντας να καλυφθούν καλά όλα τα φιλέτα γαύρου. Σκεπάζουμε και διατηρούμε το γαύρο στο ψυγείο για 2 περίπου μήνες. argiro




Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...