#

loading...

Μπορεί στην Καστοριά το θερμόμετρο να αγγίζει τους -10 βαθμούς Κελσίου, αλλά αυτό δεν πτόησε το «μπουλούκι» των καρναβαλιστών να βγει στους δρόμους της πόλης, καθώς ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Καστοριανού Καρναβαλιού «Ραγκουτσάρια 2019».

Την έναρξη των εκδηλώσεων έκαναν ο δήμαρχος Καστοριάς, Ανέστης Αγγελής, αλλά και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, που με συνοδεία πνευστών και χάλκινων ξεκίνησαν ως «μπουλούκι» από το δημαρχείο της πόλης, διέσχισαν την οδό Μητροπόλεως και κατέληξαν στην Πλατεία Ομόνοιας.


Αμέσως μετά στήθηκε ένα διονυσιακό γλέντι σε όλο το μήκος της οδού Μητροπόλεως, με τη συμμετοχή εκατοντάδων καρναβαλιστών από την Καστοριά, που κράτησε ως τις πρωινές ώρες σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Η ατμόσφαιρα είναι πανηγυρική, με αυθόρμητα γλέντια, χορό και τραγούδι που γίνονται σε κάθε γειτονιά σε κάθε χώρο.


Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, έχουν βρεθεί στην Καστοριά ορχήστρες πνευστών και χάλκινων όχι μόνο από την υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και από όλα τα νότια Βαλκάνια, καθιερώνοντας τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια ως τη μεγαλύτερη καρναβαλική εκδήλωση του χειμώνα.

Τα ξενοδοχεία στην ακριτική πόλη είναι γεμάτα από επισκέπτες, αλλά και Καστοριανούς της διασποράς, που επισκέπτονται την πόλη, για να ζήσουν τη διονυσιακή ατμόσφαιρα του εθίμου. Τα Ραγκουτσάρια θα ολοκληρωθούν με τη μεγάλη παρέλαση, που θα γίνει την Τρίτη 8 Ιανουαρίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Δείτε κι εδώ
loading...



Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...