loading...
Σχόλιο MATI GR: Ούτε βόρεια ούτε τίποτα...
Αυτή είναι η πολιτική τέχνη των διαχειριστών του Ελληνικού Κράτους (Κράτος... λέμε τώρα. Ένα μαγαζί τραπεζιτών είναι απλά...), που μας περνιούνται για ηγέτες. Να "λύνουν" προβλήματα, οπισθοχωρώντας σε όλα. Δίνουμε ότι μας ζητούν οι πάντες, ώστε να αφανιστούμε με την ησυχία μας...
Τι θέλουν οι Σκοπιανοί; Μακεδονική γλώσσα; Πάρτε την. Μακεδονικό Έθνος; Πάρτε το κι αυτό...
Έχουμε πρόβλημα ασφαλιστικού λόγω υπογεννητικότητας; Απλή η λύση... Φέρνουμε άλλους αντικαθιστώντας τους Έλληνες... Αρκεί να δουλεύει το μαγαζί για να μην χρειάζεται να σκοτίζονται τα αφεντικά-τραπεζίτες...
Το μεγαλύτερο κακό όμως, είναι ότι όλοι εμείς, τους βλέπουμε απαθείς χωρίς να αντιδρούμε όπως πρέπει...
----
Δεν αφήνει και πολλά περιθώρια παρερμηνείας, ο Επίτροπος Χάν, για το ότι η αναγνώριση της Μακεδονικής γλώσσας στο κρατίδιο των Σκοπίων, περιλαμβάνεται μέσα στην Συμφωνία των Πρεσπών.
Mε χθεσινή, ολιγόλογη, γραπτή του, απάντηση, προς τον ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγό, ο Επίτροπος διαβεβαιώνει ότι, «η εν λόγω συμφωνία καλύπτει πολλά θέματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν το όνομα της χώρας και τη γλώσσα».
Επισημαίνει, βέβαια, ότι «η ΕΕ επιδοκίμασε ένθερμα την ιστορική συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αποτελεί σημαντικό επίτευγμα και θετικό παράδειγμα για την περιοχή και πέραν αυτής καθώς και ότι, έχει επισημάνει επανειλημμένα τη σημασία της εφαρμογής της συμφωνίας των Πρεσπών.»
O έλληνας ευρωβουλευτής, ωστόσο, στην από 6 Σεπτεμβρίου 2019 ερώτηση του προς την Κομισιόν, είχε επισημάνει ότι, από τον Οκτώβριο επρόκειτο να λειτουργήσει φροντιστήριο «μακεδονικής» γλώσσας στην Αριδαία Πέλλας καθώς και ότι διοργανωτής αυτού του φροντιστηρίου είναι η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) που φέρει το όνομα «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της Μητρικής Γλώσσας “Κρστε Μισιρκόβ”».
Ερωτούσε δε την Κομισιόν, «πώς είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται ένας ελληνικός όρος που αναφέρεται στην μακεδονική γλώσσα, η οποία ήταν από τη δημιουργία της, 3000 χρόνια πριν, τμήμα της ελληνικής γλώσσας και συγκεκριμένα της δωρικής διαλέκτου, ενώ, αντίθετα, η γλώσσα των Σκοπιανών είναι μια γλώσσα εντελώς σλάβικη; Δεν συνιστά το γεγονός αυτό παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου;»
Με την απάντηση ο Επίτροπος Χάν επιβεβαιώνει ότι η δυνατότητα ιδιοποίησης του όρου «μακεδονικός» εκ μέρους των Σκοπίων, περιλαμβάνεται στην Συμφωνία των Πρεσπών!
zougla.gr
Δείτε κι εδώ
loading...
Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Post A Comment:
0 comments so far,add yours