loading...
Συστατικά
Για το σιρόπι
450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 στικ κανέλας
φλούδες από 1 λεμόνι
300 γρ. νερό
50 γρ. γλυκόζη
Για τα ροξάκια
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. γεμάτη μπέικιν πάουντερ
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
½ κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
50 γρ. νερό
350 γρ. αλεύρι μαλακό
2 αυγά μεσαία
1 πρέζα αλάτι
130 γρ. καρυδόψιχα
1 κ.σ. κακάο
1 φύλλο σφολιάτας
1 κρόκο αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το σιρόπι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, τις φλούδες από το λεμόνι, το νερό, τη γλυκόζη και μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
Αφήνουμε μέχρι να πάρει μία βράση και λιώσει η ζάχαρη.
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τα ροξάκια
Σε ένα μπλέντερ βάζουμε την καρυδόψιχα και χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει τρίμμα.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, το μπέικιν, τη ζάχαρη, την κανέλα, τη βανίλια, το νερό, το αλεύρι, τα αυγά, το αλάτι, την καρυδόψιχα, το κακάο και χτυπάμε με το φτερό 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας μας και βάζουμε όλη τη γέμιση κατά μήκος της μεγάλης πλευράς.
Τυλίγουμε τη γέμιση στη σφολιάτα. Στην άκρη της σφολιάτας απλώνουμε λόγο κρόκο με νερό για να κολλήσει η σφολιάτα.
Κόβουμε το ρολό στη μέση και τυλίγουμε καλά με διάφανη μεμβράνη. Βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά για να σταθεροποιηθεί το μείγμα ώστε να μπορέσουμε να το κόψουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Αφαιρούμε από την κατάψυξη και κόβουμε σε 18 κομμάτια. Μεταφέρουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα, αλείφουμε με τον κρόκο και αφήνουμε για 20-30 λεπτά να ξεπαγώσουν.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
Αφαιρούμε και ρίχνουμε το σιρόπι στα καυτά ροξάκια. Φροντίζουμε να σιροπιαστούν και από τις δύο πλευρές.
Αφήνουμε 2 ώρες για να απορροφηθεί το σιρόπι και σερβίρουμε. Συνταγές MATI GR
Δείτε κι εδώ
loading...
Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Post A Comment:
0 comments so far,add yours