#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

Ποια είναι αυτή η μακεδονική γλώσσα ρε παιδιά, η οποία ενώθηκε με την σλαβική γλώσσα και "γέννησε" την λεγόμενη "σλαβομακεδονική";
Θα θελα να μου πείτε έστω μια λέξη από αυτήν την "μακεδονική" γλώσσα... Μην το ψάχνετε. Δεν θα βρείτε ούτε μια, διότι δεν υπάρχει και δεν υπήρξε ποτέ. Και δεν υπήρξε ποτέ, διότι ποτέ δεν υπήρξε Μακεδονικό έθνος, αλλά Έλληνες της Μακεδονίας.

Αν πάρεις και βάλεις έναν Κύπριο, έναν Επτανήσιο, έναν Πόντιο και έναν Βλάχο της Πίνδου, μαζί σε ένα τραπέζι, και μιλήσουν τις γλώσσες που μιλούσαν στα χωριά τους, ανάθεμα με κι αν καταλάβεις τίποτε απ όσα ειπωθούν εκεί. Αυτό δεν πάει να πει ότι δεν μιλούν όλοι Ελληνικά. Απλά τοπικοί ιδιωματισμοί είναι που ο σημερινός Έλληνας δεν καταλαβαίνει. 
Η Ελληνική γλώσσα που μιλάμε σήμερα, είναι η γλώσσα που προέκυψε ΚΥΡΙΩΣ, από την Αττική διάλεκτο, που ήταν η κύρια γλώσσα των φιλοσόφων και γενικώς των μορφωμένων. Και αυτό οφείλεται κατά πολύ, στον Μέγα Αλέξανδρο με την ένωση όλων των Ελλήνων.

Παλιά, οι άνθρωποι ήταν απομονωμένοι και δεν είχαν ευκόλως επαφές με άλλες περιοχές. Αυτό είχε σαν συνέπεια να διαμορφωθούν ντοπιολαλιές που ΠΑΝΤΑ όμως, είχαν ως βάση και ρίζα την Ελληνική γλώσσα. Δεν υπήρξε π.χ. ποτέ Ηπειρώτικη ή Θρακιώτικη γλώσσα. Υπήρξαν μόνο διάλεκτοι της Ελληνικής γλώσσας και τίποτε άλλο. 
Άν κάποιος σλάβος τότε επί Βυζαντίου, που κατέβηκε τον 7ο αιώνα στην περιοχή μας, είχε μάθει τα Ελληνικά για να κάνει αλισβερίσια με τους Έλληνες της Μακεδονίας με την "χωριάτικη" διάλεκτο της περιοχής, λογικό ήταν να μην μπορεί να συνεννοηθεί με κάποιον Έλληνα από άλλη περιοχή. Και αφού καταλάβαινε την διάλεκτο της Μακεδονίας, και όχι τις άλλες διαλέκτους, λογικό θα του φαινότανε μέσα στην αγραμματοσύνη και την ιστορική άγνοια της εποχής, να θεωρεί πως, άλλο Μακεδόνας κι άλλο Έλληνας και την γλώσσα Μακεδονική... Ακόμη και οι Έλληνες της Μακεδονίας μέσα στην αμορφωσιά τους, έφτασαν να λένε την ντοπιολαλιά τους που μπερδεύτηκε με τα σλάβικα, μακεδονική, και έχουμε τώρα τον Μπουτάρη να μας λέει, ότι όταν ήταν μικρός, οι παλιοί στο χωριό του, "μακεδόνικα" μιλούσαν. Το περίεργο είναι, ότι ο Μπουτάρης είναι κοσμοπολίτης, κατέχει θεσμικό ρόλο και δεν είναι αγράμματος του μεσαίωνα, και θα πρεπε να είναι πιο λεπτομερής κι ακριβολόγος σε ένα τέτοιο σοβαρό θέμα.
(Θα πρεπε να πει ο Μπουτάρης, ότι η κατάσταση μπερδεύτηκε περισσότερο στην Περιοχή, όταν μπούκαραν οι Γιουγκοσλάβοι κομμουνιστές στον Β' Π.Π. και στον εμφύλιο, που άνοιγαν σχολεία... σλαβομακεντόνσκι... Ναι... Οι δήθεν διεθνιστές αριστεροί, φέρονταν ως ακραίοι εθνικιστές, θέλοντας να φάνε το μέρος, με την ανοχή του τότε ΚΚΕ, αλλάζοντας με το ζόρι την εθνική συνείδηση του πληθυσμού... Και δημιούργησαν τα σχολεία αυτά, τους γενίτσαρους των σκοπιανών, που μας περνιούνται για μακεδόνες σήμερα... Αυτούς βλέπει και θεωρεί μακεδόνες ο σημερινός Συριζαίος...)

Υπάρχει μια φράση που έλεγαν παλιά εδώ στην Μακεδονία και την λέγαμε πιτσιρικάδες και γελούσαμε θυμάμαι... Είναι η φράση "Πραζ αν τράου;"... Καταλαβαίνετε κάτι εσείς απ΄αυτή την έκφραση; Δε νομίζω... Κι όμως, είναι 100% Ελληνική ενώ οι υπέρμαχοι της "μακεδονικής" γλώσσας την θεωρούν δική τους.
Η παραπάνω φράση λοιπόν, σημαίνει, "Πειράζει αν τηράω;" Πειράζει αν βλέπω;... Τόσο απλά...


Οι διάλεκτοι δημιουργήθηκαν για την ευκολία της καθημερινότητας. Όπως και η η παραπάνω ντοπιολαλιά, έκανε το "Πειράζει", "Πραζ".

Οι άνθρωποι δεν ήταν λόγιοι και μορφωμένοι να προσέχουν την γλώσσα τους... Αν ήταν έτσι, όλη η μεσόγειος, Ελληνικά θα μιλούσε ακόμα... Αντιθέτως, αγράμματοι και ταλαιπωρημένοι ήταν, που από το ξημέρωμα ως το βράδυ έσκαβαν την γη και σαλαγούσαν πρόβατα μέσα στην λασπουριά, και φυσικό επόμενο ήταν, ακόμα και τα φωνήεντα της λέξης "πειράζει" να τους είναι απλά ένα... πολυτελές βάρος. Με τον καιρό, ακόμα και οι μορφωμένοι μιλούσαν αυτές τις διαλέκτους, ώστε να μπορούν να συνεννοούνται με τους λαϊκούς ανθρώπους.

Έτσι λοιπόν, η "μπρουταλιτέ", που λέει κι ο Σταρόβας, η σκληρότητα των βουνών της Μακεδονίας, έκανε τους Έλληνες που έφυγαν από την αρχαιότερη πόλη των Ελλήνων αλλά και της Ευρώπης, το Άργος, να γίνουν σκληροτράχηλοι και η γλώσσα τους πιο "βαριά".
Αυτοί ονόμασαν τον τόπο πάνω από τον Όλυμπο, που έως τότε οι Έλληνες ονόμαζαν αόριστα Θράκη, σε Μακεδονία, που σημαίνει "μακρύς τόπος".
Αυτόν τον "μακρύ τόπο", πιθανόν οι Αθηναίοι με την Αττική τους διάλεκτο, να τον ονόμαζαν... "Μηκεδονία". (Μάκος = μήκος)

Οπότε, πάπαλα η "σλαβομακεδονική" γλώσσα...
Αντιλαμβάνεται κανείς λοιπόν ότι, η αποκαλούμενη ως "σλαβομακεδονική" είναι... ελληνοσλαβική.

Πόσο εύκολα θα ήταν τα πράματα στο σκοπιανό ζήτημα αν οι φίλοι μας σκοπιανοί παραδέχονταν αυτή την πραγματικότητα. (Το εννοώ το "φίλοι". Καμιά αντιπαλότητα δεν έχουμε εδώ στην Βόρειο Ελλάδα μαζί τους και μια χαρά γλεντάμε παρέα τα καλοκαίρια. Οι σκοπιανές ειδικά, "κρα" κάνουν, με το συμπάθιο, για να βρουν κανέναν Έλληνα γαμπρό. Το μόνο αρνητικό θέμα, είναι το ονοματολογικό που τους έχουν ψευδώς φυτέψει στο είναι τους. Άντε τώρα εσένα σε μια κάποια ηλικία, να ρθει η μάνα σου και να σου πει πως, δεν είμαι εγώ η μάνα σου αλλά η κυρά Κατίνα από απέναντι και σε υιοθετήσαμε όταν ήσουν μωρό . Δε νομίζω να αγαπήσεις την απέναντι κυρά Κατίνα αυτομάτως, "ξεαγαπώντας" αυτή που σε μεγάλωσε...).

Έλληνες των Σκοπίων.

 Προκαλούμε τον οποιοδήποτε, να μας πει αν ξέρει ένα "μακεδονικό" σχολείο του 1900, σε ολόκληρη την Οθωμανική αυτοκρατορία και όχι μόνο στην Μακεδονία. Δεν θα βρει, ούτε ένα. 
Υπήρχαν Βουλγάρικα, Σέρβικα και φυσικά, ακόμα περισσότερα Ελληνικά, αλλά κανένα "Μακεδονικό".
Μεγαλύτερη εθνότητα, στην Μακεδονία, που δεν είναι στην επικράτεια της Ελλάδας σήμερα, ήταν οι Έλληνες και οι Οθωμανοί (προσοχή στο Οθωμανοί... Δεν είναι απαραίτητα τούρκοι. Η πλειονότητα είναι αλλαξοπιστήσαντες για λόγους φορολογίας και χαρατσιού και όχι άνθρωποι που ήρθαν από την Ασία)
Σε καμιά απογραφή των Οθωμανών δεν αναφέρεται έθνος Μακεδόνων.
Προτείνουμε να ψάξετε να δείτε την απογραφή του Χιλμί πασά την περίοδο 1904, πριν τον Μακεδονικό Αγώνα, που πιστοποιεί τα παραπάνω, σε ικανοποιητικό βαθμό έστω.
Οι απόγονοι αυτών των αμιγώς Ελλήνων που πιθανόν να έχασαν την Ελληνική τους γλώσσα τον τελευταίο αιώνα κυρίως λόγω Γιουγκοσλαβίας, αλλά και οι άνθρωποι που έχουν έστω και έναν πρόγονο Έλληνα, σαφέστατα και έχουν δικαίωμα να λέγονται Έλληνες έστω κατά το ήμισυ... Αλλά Έλληνες, όχι Μακεδόνες αποκλειστικά... Αυτή η λεπτομέρεια είναι που μπερδεύει την κατάσταση. Το ότι δηλαδή, η Μακεδονία είναι κάτι ξεχωριστό από την Ελλάδα. Όποιος το επικαλείται αυτό, είναι 100% εκ του πονηρού.
Όποιος λοιπόν επικαλείται μακεδονικό έθνος και μακεδονική γλώσσα, είναι απλώς, πολιτικός απατεώνας. 

Τα παραπάνω βέβαια, έχουν σημασία για τους λαούς της περιοχής, καμία σημασία όμως δεν έχουν για τους... σχεδιαστές της περιοχής και τους εκτελεστές των σχεδίων τους.
Και δεν είχαν σημασία γι αυτούς, ούτε στους Βαλκανικούς πολέμους...
(Ας μην ξεχνάμε, ότι το Μοναστήρι και την ευρύτερη περιοχή του που ήταν το μεγάλο κέντρο του Ελληνισμού στην περιοχή, το αφήσαμε μετά από... εντολή, με την δικαιολογία ότι προέχει η Θεσσαλονίκη. Θα μπορούσαμε βέβαια να στείλουμε 200 στρατιώτες να σηκώσουν την Σημαία στις εκεί πόλεις μιας και δεν υπήρχε αντίσταση πλέον. Έτσι, οι Σέρβοι που κατέλαβαν τα Σκόπια και δεν πήγαν παρακάτω μιας και δεν υπήρχαν δικοί τους πληθυσμοί, έστειλαν μια διμοιρία στο Μοναστήρι για να χαιρετήσει τους συμμάχους Έλληνες, που θεωρούσαν ότι θα το έχουν καταλάβει ήδη. Ο κόσμος, μόλις είδε τους Σέρβους στρατιώτες να βρίσκονται στα πέριξ του Μοναστηρίου αντί για τους Έλληνες, διέδωσε πως... ήρθαν οι Σέρβοι και έτσι μπήκε η περιοχή στην Γιουγκοσλαβία... Ναι.)
Αυτά που ενδιαφέρουν τους πολιτικούς απατεώνες, είναι να διαμορφώσουν έτσι τον Λαό, ώστε να δεχτεί χωρίς αντίσταση τις αν όχι συνοριακές αλλαγές, τις διοικητικές αλλαγές που σχεδιάζουν για την περιοχή της Βόρειας Ελλάδος. Ας μην ξεχνάμε, ότι η Ε. Ε. θα κυβερνάται από περιφέρειες και οι κυβερνήσεις "θα πάνε περίπατο". Μικρές κρατικές οντότητες ώστε οι Βρυξέλλες να έχουν μηδαμινή αντίσταση σε κάθε σχεδιασμό.
Προπαγανδιστικά οι υπέρμαχοι του "μακεδονικού έθνους" προσπαθούν να διακωμωδήσουν την πρόβλεψη με το επιχείρημα, "μια σταλιά Κράτος πως θα καταλάβει την Μακεδονία;;". Μα κανείς δεν είπε ότι οι Σκοπιανοί θα έρθουν με ξιφολόγχες και θα κάνουν επίθεση... Όχι. Ως εργαλείο θα τους χρησιμοποιήσουν οι "σχεδιαστές" που λέγαμε.
(Πριν από το 2000 διέδιδαν ότι η Θεσσαλονίκη θα γίνει μητρόπολη των Βαλκανίων με... 4,5 εκατομμύρια κατοίκους, και όλοι εδώ κοιταζόμασταν μεταξύ μας, νομίζοντας ότι θα μας βάλουν να γεννάμε δεκάδες παιδιά με το ζόρι... 
Άρχισε μια ανοικοδόμηση τεραστίων διαστάσεων αφού γέμισε η χώρα αλβανούς εργάτες...
Αργότερα ήρθε η... παράνομη μετανάστευση και οι σκέψεις για τις ΕΟΖ όπου θα έχουν ειδικό εργασιακό καθεστώς και άλλα τέτοια περίεργα... 
Επανήλθε το σχέδιο της τότε Αυστρουγγαρίας για να γίνει πλωτός ο Αξιός έως τον Δούναβη για να εξυπηρετείται η Γερμανία... επ... καλώστηνε στο κάδρο... 
Στήνουν ήδη τους αγωγούς αερίου στην περιοχή που θα είναι ζωτικής σημασίας για την Βόρεια Ευρώπη...
Αν λάβουμε υπ' όψιν και το... Κράτος της Κωνσταντινούπολης, που ξέφυγε από τα χείλη του Οικουμενικού Πατριάρχη, όπως και το θέμα που τίθεται σήμερα περί αλλαγής της Συνθήκης της Λωζάνης, τότε ρωτάμε... Τι δεν καταλαβαίνεις; Πιστεύεις ότι θα σ αφήσουν να κουμαντάρεις όλη αυτή την μπίζνα εσύ;)   
Αυτές οι αλλαγές, δεν θα γίνουν άμεσα βέβαια. Όχι.
Θα πρέπει πρώτα να μαγαρίσουν κι άλλο την ιστορία ώστε η επόμενη γενιά να χάσει κι άλλο την επαφή με την ιστορία.
Θα πρέπει να φέρουν κι άλλους παράνομους μετανάστες και να τους δώσουν ιθαγένεια, όπως ήδη κάνουν, μηδενίζοντας το όποιο εκλογικό εμπόδιο.
Μας λένε, "Να τελειώνουμε επιτέλους με το όνομα των Σκοπίων", ενώ στην ουσία δεν τελειώνουμε, αλλά αρχίζουμε...
Κι αυτά τα χαζά του τύπου, "Μας πιέζουν οι Αμερικάνοι επειδή βιάζονται μην μπουν στα Σκόπια οι Ρώσοι" είναι για χαζούς, που πιστεύουν στ' αλήθεια, ότι ΗΠΑ και Ρωσία είναι εχθροί, ενώ στην πραγματικότητα κοροϊδεύουν παρέα τον κόσμο και οι δυο, τρομοκρατώντας τον. Η όποια έχθρα, είναι τόση, όση χρειάζεται για να παραμυθιάζουν τους δικούς τους λαούς. 

Μας δοκίμασαν το 92' με τα συλλαλητήρια και το άφησαν το θέμα γι αργότερα μιας και είδαν αφύπνιση στον κόσμο. 25 χρόνια μετά, μας ξαναδοκίμασαν να δουν που βρισκόμαστε... Ελπίζουμε να οπισθοχωρήσουν και πάλι μιας και είδαν πάλι λαοθάλασσες, γιατί αλλιώς, θεωρώ πως θα έχουμε αίματα... 
Όμως θα ξανάρθουν... Και να είστε σίγουροι γι' αυτό. 
ΜΑΤΙ GR
Δείτε κι εδώ
loading...


Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Αν δεν λειτουργεί το κουμπί, κάντε copy - paste
την διεύθυνση

Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...