#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

Μία κορυφή 1.262,5 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και χιλιάδες άλλες κορυφές συνθέτουν ένα μαγικό τοπίο στην Κίνα που αξίζει κανείς να επισκεφτεί έστω και μέσα από φωτογραφίες.

Το όρος Τιανζί βρίσκεται στην περιοχή Ζανγκτζιάτζιέ στην επαρχία Χουνάν της Κίνας, κοντά στην κοιλάδα Σουοξί και αποτελεί μέρος του Εθνικού Δασικού Πάρκου της Ζανγκτζιατζιέ. Πολύ συχνά όμως αναφέρεται και ως όρη Τιανζί λόγω της κοινής παρουσίας πολλών κατακόρυφων στηλών από ασβεστόλιθο και της ιδιαίτερης θέας που αυτές προσφέρουν και κόβουν την ανάσα. Καλύπτει μια περιοχή 67 τετραγωνικών χιλιομέτρων και η μετακίνηση στην περιοχή γίνεται με τελεφερίκ.

Από την κορυφή των βουνών, μπορεί να δει κανείς -εκτός από τις άλλες κορυφές- τις ατελείωτες κοιλάδες της περιοχής Wulingyuan. Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι το θέαμα με τους καταρράκτες downpouring τη στιγμή που παρασύρουν παλιά πεύκα. Η εμπειρία είναι μοναδική στον κόσμο και σίγουρα από τις πιο εντυπωσιακές που μπορεί να βιώσει κανείς.

Το μοναδικό βουνό Τιανζί χρωστάει το όνομά του σε έναν αγρότη με το όνομα Ξιάνγκ Ντακούν ο οποίος ήταν ο ηγέτης μιας επιτυχούς επανάστασης των χωρικών της περιοχής και αποκαλούσε τον εαυτό του ως Τιανζί, το οποίο σημαίνει «γιος του ουρανού». Η λέξη Τιανζί αποτελεί παραδοσιακός χαρακτηρισμός των κινέζων αυτοκρατόρων.


Στα βουνά που αναπτύσσεται και πλούσια χλωρίδα, ζουν δεκάδες είδη ζώων και οι κατακόρυφες ασβεστολιθικές στήλες αποτελούν χαρακτηριστικό της ευρύτερης περιοχής. Εκατοντάδες τουρίστες φτάνουν στην περιοχή για να θαυμάσουν αυτό το μοναδικό θέαμα, με τη φύση να αποδεικνύει για ακόμη μια φορά ότι είναι ο σπουδαιότερος και ο πιο ταλαντούχος καλλιτέχνης. Υπάρχουν 4 θαύματα όπως λένε οι ντόπιοι όταν κάποιος επισκεφτεί τα βουνά Τιανζί: η θάλασσα των νεφών, η ακτινοβολία του Σεληνόφωτος, οι ακτίνες του ήλιου και το χιόνι του χειμώνα. Και είναι πράγματι έτσι. Κάθε εποχή και μια διαφορετική εμπειρία για τους τουρίστες που συρρέουν για να νιώσουν την ένωση με τη φύση και την απόλυτη γαλήνη καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, και τις 4 εποχές.

Υπάρχουν διάφοροι μύθοι που συνδέονται με τη δημιουργία των κορυφών και μένουν ζωντανοί μέσα στους αιώνες. Οι επισκέπτες μπορούν να ξεναγηθούν και να γνωρίσουν κι άλλα αξιοθέατα της περιοχής, μετά τη βόλτα στα Τιανζί. Μπορούν επίσης να πάρουν ένα τελεφερίκ για να δουν τις γοητευτικές κορυφές σε ένα μικρό ταξίδι ανάμεσα στα βουνά. Η μέση θερμοκρασία στην περιοχή είναι 12 βαθμοί Κελσίου, ενώ οι καλύτεροι μήνες για να επισκεφτεί κανείς το βουνό είναι ο Απρίλιος, ο Μάιος, ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος.

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από το σπάνιο μνημείο της φύσης...













Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά

Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...