#


loading...

Τον Απρίλιο του 1937, η Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών απένειμε το βραβείο τηλεκινησίας, μια αρχαϊκή ενεπίγραφη λήκυθο, στο ισχυρό τηλεκινητικό της μέντιουμ, την Κλειώ Γεωργίου, ώστε να την ανταμείψει για τις αφιλοκερδείς της υπηρεσίες.

Η Κλειώ Γεωργίου αποτελούσε εκείνη την περίοδο το μοναδικό μέντιουμ στον κόσμο, το οποίο μπορούσε να παράγει, κατά βούληση και ανά πάσα στιγμή, τηλεκινητικά φαινόμενα. Η καταπληκτική αυτή ιδιότητά της έθετε επί τάπητος το τεράστιο πρόβλημα της εκπομπής ενέργειας από το ανθρώπινο σώμα, η οποία δρα συχνά ασυνείδητα.

Κλειώ Γεωργίου

Η Κλειώ Γεωργίου ήταν τελειόφοιτος Γυμνάσιου και ο αδερφός της ήταν Καθηγητής Φυσικής. Για πρώτη φορά παρουσίασε ιδιότητες τηλεκινητικές έξι χρόνια νωρίτερα, όταν μέσα σε διάστημα μιας μόνο εβδομάδας, έχασε και τον πατέρα της και τον αδερφό της. Ο ψυχικός κλονισμός της από τους θανάτους των πολυαγαπημένων της οικείων, αντί να ξεσπάσει σε νευρασθένεια, όπως συμβαίνει συνήθως σε παρόμοιες περιστάσεις, μετουσιώθηκε στη γενεσιουργό αιτία των συγκλονιστικών της ικανοτήτων, που εκδηλώθηκαν λίγες μέρες μετά, στο πατρικό της σπίτι.


Αντικείμενα μετακινούνταν κατά τρόπον μυστηριώδη, ντουλάπες κλειστές ανοίγονταν διάπλατα και έπιπλα αιωρούνταν,ενώ ο χώρος συνολικά σειόταν και βοούσε. Μάλιστα, τα φαινόμενα παρουσίαζαν εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς ενείχαν κάτι το ενσυνείδητο. Δηλαδή, εάν ένα γυάλινο βάζο μετακινούνταν, δεν έπεφτε στο πάτωμα να σπάσει, αλλά μεταφερόταν από το ένα τραπέζι στο άλλο, λες και η μεταφορά πραγματοποιούνταν από κάποιο προσεχτικό, αόρατο χέρι.

Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών, Άγγελος Τανάγρας, είχε κληθεί τότε στην οικία Γεωργίου, προκειμένου να διερευνήσει τα παράδοξα γεγονότα. Έτσι, διαπίστωσε ότι επρόκειτο για γνήσια τηλεκινητικά φαινόμενα, αιτία των οποίων ήταν η ίδια η Κλειώ.

Ο Άγγελος Τανάγρας εξηγούσε πως από το ανθρώπινο σώμα, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, εκπέμπεται υποσυνείδητα μια δύναμη, που δεν προσπίπτει στις αισθήσεις μας και η οποία ενεργεί εκτός του σώματος.

Άγγελος Τανάγρας (07/03/1877 – 05/02/1971)

Στην περίπτωση αυτή, ο Άγγελος Τανάγρας συνέστησε στην Κλειώ να καταβάλει προσπάθειες, ώστε να παράξει με τη θέλησή της ένα τηλεκινητικό φαινόμενο. Μάλιστα, της είχε πει χαρακτηριστικά:

    «Η μετακίνηση ενός μικροσκοπικού αντικειμένου, για παράδειγμα η μετακίνηση μιας καρφίτσας ή μιας μαγνητικής βελόνας, όποτε εσείς το θελήσετε, θα έχει μέγιστη σημασία για την Επιστήμη».

Δεν πέρασαν οκτώ ημέρες και η Κλειώ Γεωργίου κατέφτασε χαμογελαστή στα γραφεία της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών. Ανακοίνωσε περιχαρής στον Πρόεδρό της ότι κατόρθωσε να μετακινήσει τη μαγνητική βελόνα από απόσταση, με το πλησίασμα μόνο των χεριών της ή και του κεφαλιού της ακόμα.

Τα σχετικά επιστημονικά πειράματα που ακολούθησαν στο ελεγχόμενο περιβάλλον της Εταιρείας Ψυχικών Ερευνών, απέδειξαν αληθή τον ισχυρισμό της και στέφθηκαν από απόλυτη επιτυχία. Η Κλειώ, σε κατάσταση ύπνωσης, κατάφερε να πραγματοποιήσει μια πλήρη περιστροφή της μαγνητικής βελόνας, με την απλή προσέγγιση των χεριών της ή του κεφαλιού της. Επίσης, ήταν σε θέση να σταματά την περιστροφή της, όταν εκείνη το επιθυμούσε.

Φωτογραφίες από τα πειράματα της Κλειούς Γεωργίου με τη μαγνητική βελόνα

Κατόπιν, τα πειράματα συνεχίστηκαν στα εργαστήρια Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και επαναλήφθηκαν με επιτυχία ενώπιον των Καθηγητών του Πανεπιστημίου Αθανασιάδη, Χόνδρου και Αιγινήτη, χωρίς, όμως, να μπορούν να ερμηνευθούν, βάσει των-μέχρι τότε τουλάχιστον-δεδομένων της Φυσικής Επιστήμης.

Ο Άγγελος Τανάγρας φρόντισε να κοινωνήσει τα τρανταχτά αυτά αποτελέσματα των πειραμάτων του και σε επιστήμονες του εξωτερικού. Στο παγκόσμιο Ψυχοφυσιολογικό Συνέδριο του Όσλο το 1936, δεν κατέστη εφικτό να αποσταλεί η Κλειώ, καθόσον η ελληνική Εταιρεία Ψυχικών Ερευνών δε διέθετε τα απαιτούμενα οικονομικά μέσα.

Αντ’ αυτού, κινηματογραφήθηκαν τα πειράματα και προβλήθηκαν κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, προκαλώντας το εξαιρετικό ενδιαφέρον των συνέδρων. Η ταινία αυτή προβλήθηκε επίσης στην Κοπεγχάγη, Βιέννη, Βουδαπέστη και Βρυξέλλες, όπου ο Άγγελος Τανάγρας έδωσε εκεί σχετικές διαλέξεις.

Από το 1932, η Κλειώ είχε τεθεί στη διάθεση της Εταιρείας και εξακολουθούσε να παρέχει ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες της. Παρά το γεγονός ότι τα τηλεκινητικά φαινόμενα των μέντιουμ παρέρχονταν γρήγορα, η Κλειώ Γεωργίου κατόρθωσε να τα διατηρήσει ανέπαφα και αμείωτα, προφανώς λόγω της συχνής άσκησης και του συνεχούς πειραματισμού.

Η περίπτωσή της, άλλωστε, μοναδική για τα παγκόσμια χρονικά, πρόσφερε την πολυαναμενόμενη επιστημονική διαπίστωση ότι το ανθρώπινο σώμα παράγει και εκπέμπει ισχυρή ενέργεια, η οποία μπορεί να δρα έξω από αυτό, προκαλώντας αυθεντικά τηλεκινητικά φαινόμενα.

Η είδηση δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «Η ΒΡΑΔΥΝΗ», στις 10/04/1937…

strangepress.gr
Δείτε κι εδώ
loading...

#




Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...