Δείτε όλα τα Ελληνικά κανάλια τηλεόρασης online από εδώ!
Τα είπε όλα... Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν είμαστε ελεύθερο Κράτος, αλλά προτεκτοράτο με όρια ανεξαρτησίας
ΔΕΙΤΕ ΑΓΩΝΕΣ LIVESTREAMING ΕΔΩ
Αποκαλυπτική έρευνα: Έτσι πέφτουν θύματα οι άντρες από sites γνωριμιών - Το κόλπο με τα πληρωμένα μηνύματα
Βρείτε εργασία εδώ
To «Θέατρο του Πολέμου», ιδρυτής του οποίου είναι ο Μπράιαν Ντέρις, ξεκίνησε το 2007, όταν εκείνος, διαβάζοντας ένα άρθρο για την πλημμελή ιατρική φροντίδα που προσφερόταν σε βετεράνους των πολέμων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, απευθύνθηκε στον αμερικανικό στρατό με μια τολμηρή πρόταση: να σκηνοθετήσει παραστάσεις αρχαίων ελληνικών τραγωδιών με το σκεπτικό ότι οι εμπειρίες των ηρώων θα βοηθούσαν τους στρατιωτικούς να ανακουφιστούν από τον πόνο και να απαλύνουν τις παρενέργειες του μετατραυματικού άγχους από το οποίο πάσχουν πολλοί βετεράνοι.
Κι ο «Αίαντας», ο «Φιλοκτήτης» και ο «Προμηθέας Δεσμώτης» είναι μερικές από τις αρχαίες ελληνικές τραγωδίες που τα στελέχη του «Θεάτρου του Πολέμου» επιλέγουν να παρουσιάσουν σε βετεράνους Αμερικανούς στρατιώτες, θεωρώντας ότι τα μηνύματα που περνούν θα τους βοηθήσουν να κατανοήσουν τις τραυματικές εμπειρίες τους στα μέτωπα του πολέμου.

Κατόπιν ακολούθησε ένα συμβόλαιο για παραστάσεις της αρχαίας τραγωδίας σε 100 στρατιωτικές εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ και στο εξωτερικό.
Πρόσφατα μάλιστα, το εγχείρημα μεταφέρθηκε και στη Βρετανία, όπου η οργάνωση για τη στήριξη βετεράνων «Glen Art» παρουσίασε σε 120 αλεξιπτωτιστές τον «Αίαντα».
Η επικεφαλής της «Glen Art», Φιόνα Μακντόναλντ, ισχυρίζεται ότι οι τραγωδίες θα βοηθήσουν τους στρατιώτες να ανοιχτούν: «Οταν άνθρωποι που έχουν πολεμήσει σήμερα αναγνωρίζουν τα λόγια που έχουν γραφτεί χιλιάδες χρόνια πριν και συνειδητοποιούν ότι δεν είναι οι μόνοι που έχουν τέτοιες εμπειρίες, τότε έχουμε ήδη πετύχει πολλά», τονίζει.
thetoc
Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Post A Comment:
0 comments so far,add yours