#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

Όσο διαβάζετε αυτές τις γραμμές, υπάρχουν μικροσκοπικά ακάρεα που ζουν και σέρνονται στην επιδερμίδα του προσώπου σας και τα οποία βρίσκονται στους πόρους και τρέφονται με τα φυσικά έλαια που αυτή παράγει για να ενυδατωθεί.


Ερευνητές από το πανεπιστήμιο State Univeristy της Βόρειας Καρολίνας στις ΗΠΑ, μάλιστα, ισχυρίζονται ότι αυτά τα ακάρεα ζουν στο πρόσωπό σας ανεξάρτητα από το πόσο συχνά και το πόσο καλά πλένεστε.

Υπάρχουν πάνω από 48.000 είδη ακάρεων, και δύο από αυτά έχουν βρεθεί να ζουν στο ανθρώπινο δέρμα, θαμμένα με το κεφάλι τους προς τα κάτω, τρεφόμενα από τα έλαια που εκκρίνει η επιδερμίδα.


Ένα από αυτά τα είδη ακάρεων στο πρόσωπό μας, το Demodex brevis, σχετίζεται με ακάρεα που βρέθηκαν σε σκύλους και που μπορεί να προκαλέσουν ψώρα. Οι επιστήμονες γνωρίζουν την ύπαρξη αυτών των ακάρεων για περισσότερα από 100 χρόνια, αλλά αυτά τα πλάσματα δεν είχαν ερευνηθεί πλήρως μέχρι τώρα, όταν και ερευνητές πήραν δείγμα δέρματος (έξυσαν ελαφρώς) από τις πλευρές της μύτης 29 συμμετεχόντων σε μια επιστημονική εκδήλωση που έγινε στο Raleigh της βόρειας Καρολίνας και βρήκαν σε κάθε ενήλικα 18 ετών και άνω ότι είχε DNA από ακάρεα στο δέρμα του.



Τα ακάρεα αυτά έχουν οκτώ πόδια και είναι τόσο μικροσκοπικά ώστε μοιάζει να κολυμπούν στα φυσικά έλαια της επιδερμίδας του προσώπου.

Οι ερευνητές δεν γνωρίζουν το πώς ακριβώς μεταφέρονται αυτά τα ακάρεα στο πρόσωπό μας εξαρχής, αλλά υποστηρίζουν ότι αυτό γίνεται κατά την περίοδο του θηλασμού του βρέφους. Τα νεογέννητα είναι απίθανο να έχουν ακάρεα στο πρόσωπό τους, αλλά αυτό δεν συμβαίνει και με το δέρμα της μητέρας τους.



Αναλογιζόμενοι το γεγονός ότι αυτά τα ακάρεα εντοπίστηκαν στο 100% των συμμετεχόντων, οι ερευνητές σκοπεύουν πλέον να προσδιορίσουν την προέλευσή τους και να εξετάσουν την πιθανότητα να ευθύνονται για δερματικές παθήσεις ή άλλους κινδύνους για την υγεία των ανθρώπων.



Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά

Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...