#

loading...

Την Κυριακή 19 Μαΐου έγινε στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» η παρουσίαση της νέας τηλεοπτικής σειράς Το κόκκινο ποτάμι που θα κάνει πρεμιέρα το φθινόπωρο στο OPEN, με αφορμή τη θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Η νέα σειρά του Μανούσου Μανουσάκη ξετυλίγει το χρονικό της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από τους Νεότουρκους, και τα γυρίσματα έχουν ήδη ξεκινήσει.

    «Το κόκκινο ποτάμι» είναι βασισμένο στο ομώνυμο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη, και σκοπό έχει να μην αφήσει κανέναν να ξεχάσει τις θηριωδίες της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

«Σήμερα συμπληρώνονται 100 χρόνια από τον πιο βίαιο διωγμό των Ελλήνων από τον Πόντο. Ήταν 19 Μαΐου όταν ο Κεμάλ έκανε απόβαση στη Σαμψούντα. Το τι ακολούθησε είναι λίγο-πολύ γνωστό σε όλους μας. Αυτό που είναι σίγουρο είναι το απαράμιλλο σθένος, η πυγμή και η πίστη των Ποντίων, με την οποία κατόρθωσαν να διατηρήσουν μέχρι σήμερα αναλλοίωτες και ζωντανές τόσο τον πολιτισμό όσο τις αξίες και τις παραδόσεις τους» ανέφερε ο κεντρικός παρουσιαστής της εκδήλωσης, δημοσιογράφος Πέτρος Κουσουλός.

Το παρών έδωσε και ο Χάρης Τσιρκινίδης, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή και μοιράστηκε τις παιδικές του αναμνήσεις από τη γνωριμία με τον αρχιμανδρίτη, που έγινε η έμπνευση για το βιβλίο του, μίλησε επίσης για τα δεινά που πέρασε η δική του οικογένειά, μέχρι να φτάσει από τον Πόντο στην Ελλάδα διωγμένη και κυνηγημένη. Ο συγγραφέας, εμφανώς συγκινημένος, διέκοψε την ομιλία του αρκετές φορές με το κοινό να τον καταχειροκροτεί.




Δείτε κι εδώ
loading...

#




Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...