#

Υλικά Συνταγής

    500 γραμ. ζυμαρικά (ριγκατόνι ή κοραλάκι ή κοφτό μακαρόνι)
    αλάτι

    Για τη ζουμερή σάλτσα κιμά

    700 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος

    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    2 φέτες μπέικον
    1 σκ. σκόρδο
    1 μέτριο κρεμμύδι
    1 κλωνάρι σέλερυ
    2 καρότα
    1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    1 συσκευασία ψιλοκομμένες ή τριμμένες ντομάτες
    1/2 φλ. νερό
    1 δαφνόφυλο
    1/2 ξυλάκι κανέλας
    αλάτι
    πιπέρι
    1/2 φλ. κεφαλοτύρι

    Για την εύκολη κρέμα μπεσαμέλ

    1.200 γραμ. γάλα

    6 γεμάτες κ.σ. κορν φλάουρ
    2 κ.σ. βούτυρο
    2 αυγά χτυπημένα
    αλάτι
    1 πρέζα μοσχοκάρυδο
    3 -4 κ.σ. κεφαλοτύρι


Εκτέλεση

Ξεκινάμε το εύκολο παστίτσιο ριγκατόνι, βάζοντας στο μπλέντερ το μπέικον, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το καρότο και το σέλερυ και τα ψιλοκόβουμε (ή τα ψιλοκόβουμε στο χέρι).
Ζεσταίνουμε

το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να μαραθούν για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε τον πελτέ, τον ψήνουμε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό και ρίχνουμε τις ντομάτες. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Αν στεγνώσει γρήγορα ο κιμάς συμπληρώστε λίγο ζεστό νερό. 
Προς το τέλος του βρασμού, ρίχνουμε δαφνόφυλλο και κανέλα και αλατοπιπερώνουμε. Θέλω ο κιμάς να είναι αρκετά ζουμερός στο τέλος. Γι’ αυτό ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό η ζωμό. Αφήνουμε τα μυρωδικά να αρωματίσουν για 5 λεπτά και τα αφαιρούμε.

Ετοιμάζουμε την κρέμα για το εύκολο παστίτσιο ριγκατόνι

Βάζουμε όλα τα υλικά κρύα στην κατσαρόλα και ανακατεύοντας τακτικά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά αφήνουμε να βράσει και να πήξει.

Βράζουμε τα ζυμαρικά

Σε αλατισμένο νερό 2- 3 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στην συσκευασία. Τα στραγγίζουμε. Ρίχνουμε τα ριγκατόνι στον κιμά και προσθέτουμε τη μισή κρέμα και το τυρί. Ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε σε βουτυρωμένο πυρίμαχο.
Μην σας τρομάζει αν οι σάλτσες είναι αρκετά ζουμερές. Θα ρουφήξουν καλύτερα τα ριγκατόνι και θα γίνουν τέλεια. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα και με πιρούνι ανακατεύουμε ελαφρά να μπει μέσα στα ριγκατόνι.
Δεν τα βάζουμε σε στρώσεις όπως το κλασικό παστίτσιο. Η κρέμα θα γεμίσει την τρύπα του ριγκατόνι και θα σκάει στο στόμα σε κάθε δαγκωνιά.
Πασπαλίζουμε όλη την επιφάνεια με τις 3 κουταλιές κεφαλοτύρι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180-200 βαθμούς C για 30 λεπτά να κάνει ελαφριά κρούστα .


Απολαύστε το ζεστό είναι σκέτη μαγεία.    argiro.gr




Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...