#


Υλικά Συνταγής

    1 πακέτο φύλλο «Κιχί»
    750 ml φρέσκο γάλα
    1 κεσεδάκι (200 γραμμ.) γιαούρτι
    500 γραμμ. φέτα τριμμένη
    500 γραμμ. ανθότυρο τριμμένο
    5 αυγά
    1 ποτήρι κρασιού ελαιόλαδο
    πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε τα τυριά για την αυγοτυρόπιτα σε ένα μπολ και τρίβουμε αρκετό πιπέρι. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το ελαιόλαδο και το γιαούρτι, με σύρμα, να ενωθούν.

Λαδώνουμε ένα ταψί νούμερο 36 και στρώνουμε απλωτά το πρώτο και το δεύτερο φύλλο. Περιχύνουμε με μια κουτάλα από το υγρό μείγμα (γάλα, αυγά κ.λπ.) και πασπαλίζουμε με μια χούφτα γεμάτη τριμμένα τυριά.

Απλώνουμε το τρίτο φύλλο σουρωτό, το περιχύνουμε με υγρό μείγμα και πασπαλίζουμε τυριά. Συνεχίζουμε με άλλες τρεις στρώσεις από σουρωτό (ελαφρά τσαλακωμένο) φύλλο, υγρό μείγμα και τα υπόλοιπα τυριά.

Το τελευταίο φύλλο το απλώνουμε να είναι ίσια η επιφάνειά του και το μπήγουμε από κάτω (όπως στο γαλακτομπούρεκο) για να κλείσουμε την πίτα. Χαράζουμε ελαφρά την πίτα σε κομμάτια και περιχύνουμε με το υπόλοιπο υγρό μείγμα.

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο πάνω κάτω, στην τελευταία σχάρα, στους 180 βαθμούς C για 50 λεπτά με 1 ώρα, να ροδίσει καλά η επιφάνειά της και να φουσκώσει (φουσκώνει πολύ και γίνεται διπλάσια σε ύψος).  argiro




Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...