#
Τι βάσανο και κακό αυτά τα σπυράκια.
loading...

Και αν είναι ένα ή δύο, πάει κι έρχεται – τι γίνεται όμως όταν έχεις ακμή; Σε καταλαβαίνω όταν κοιτάς τις υπόλοιπες γύρω σου και σου φαίνεται τέλειο το δέρμα τους.
Πόσο μάλλον όταν φοράνε τα μακιγιάζ. Άσε που αν πας να βάλεις foundation και κονσίλερ νιώθεις το δέρμα σου να αγριεύει και την όψη σου να μοιάζει χειρότερη. Ποια είναι λοιπόν η λύση; Επειδή κι εγώ παλεύω με την ακμή μου, σου έχω συμβουλές από προσωπική πείρα για το μακιγιάζ σου!

Τι να κάνεις με την ακμή σου στο μακιγιάζ!

1. Ενυδάτωση – το Α και το Ω

enidatiki krema
Ακούγετα οξύμωρο – αφού το δέρμα είναι ήδη λιπαρό, γιατί να το ενυδατώσω; Λάθος! Τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για την ακμή έχουν την τάση να στεγνώνουν το δέρμα. Αν παραμείνει στεγνό, παράγει ακόμη περισσότερο σμήγμα για να αποκαταστήσει την ισορροπία και ως αποτέλεσμα παράγονται ακόμα περισσότερα σπυράκια! Το μυστικό είναι να χρησιμοποιείτε τα σωστά προϊόντα ενυδάτωσης. Στο φαρμακείο υπάρχει τεράστια γκάμα προϊόντων ειδικά για το ακνεϊκό δέρμα. Μην ξεχάσετε να κάνετε ανάλογες μάσκες και να πίνετε πολύ νερό! Αν το δέρμα δεν είναι ενυδατωμένο, η επιφάνειά του όταν βαφτείτε μοιάζει σαν ψημένο κέικ – δηλαδή «σπάει» το μακιγιάζ και το αποτέλεσμα δε φαίνεται ομοιόμορφο!


2. Η προετοιμασία είναι το παν

enydatosi prosopou
Διαλέξτε ένα primer κατάλληλο για το δέρμα σας και μην απλώσετε ποτέ κανένα άλλο προϊόν μακιγιάζ στο δέρμα σας χωρίς να προηγηθεί πρώτα αυτό, σύμφωνα με το ediva.gr. Όχι μόνο επειδή προστατεύει το δέρμα, αλλά επειδή δημιουργεί και ένα πιο φυσικό αποτέλεσμα. Επίσης, καλό είναι πριν απλώσετε το primer να κάνετε τότε τον καθημερινό σας καθαρισμό. Κάποιοι μακιγιέρ συνιστούν επίσης μετά το primer να βάλετε λίγη διάφανη, άσπρη πούδρα στο πρόσωπό σας (setting powder) διότι η στεγνή υφή της εμποδίζει το δέρμα να έρθει σε απευθείας επαφή με το foundation και να δημιουργήσει πρόβλημα στους πόρους.

3. Καθαρά δάχτυλα και πινέλα

plisimo pinelon
Οι σωστοί κανόνες υγιεινής είναι το παν για κάθε δέρμα, πόσο μάλλον για ένα λιπαρό/ακνεϊκό που ήδη έχει κοκκινίλες, φλεγμονές κ.λπ. Να πλένετε οπωσδήποτε τα πινελάκια σας περίπου μία φορά την εβδομάδα και να τα φυλάσσετε στη θήκη τους και όχι χυμένα μέσα στο νεσεσέρ σας. Επίσης, εάν το δέρμα σας είναι εξαιρετικά λιπαρό δεν πρέπει να το αγγίζετε συχνά, άρα καλό είναι να εφαρμόζετε και να απλώνετε τα προϊόντα σας με σφουγγαράκι ή πινέλο και όχι με τα δάχτυλά σας.

4. Διάλεξε τα σωστά προϊόντα

vazo foundation
Ευτυχώς, στο εμπόριο υπάρχουν άπειρες επιλογές. Προτιμήστε τα φαρμακευτικά καλλυντικά ή έστω μια μάρκα που εμπιστεύεστε και ξέρετε ότι δεν αγριεύει το δέρμα σας. Καλό είναι να διαλέξετε προϊόντα που όχι μόνο καλύπτουν αλλά και θεραπεύουν την ακμή. Φροντίστε να είναι δερματολογικά ελεγμένα, ειδικά για το δέρμα σας και να έχουν δείκτη προστασίας διότι ο ήλιος όχι μόνο γερνάει το δέρμα, αλλά χειροτερεύει και την ακμή. Μη διστάσεις να ζητήσεις τις συμβουλές των ειδικών. Μπόνους: Αν το δέρμα σου είναι πολύ κόκκινο, δοκίμασε ένα πρασινωπό κονσίλερ, ειδικά σχεδιασμένο για να καλύπτει τις κοκκινίλες αφού το κόκκινο είναι συμπληρωματικό του πράσινου.

5. Κάνε το σωστό blending

apoxrwseis foundation
Μην πέσεις στον πειρασμό να φορτώσεις το δέρμα σου με ένα κάρο προϊόντα για να καλύψεις την ακμή. Δε θα φαίνεται καθόλου φυσικό και θα νιώθεις φουλ παστωμένη! Το μυστικό δεν είναι η ποσότητα αλλά η σωστή εφαρμογή. Άπλωσε το foundation σου παντού με σφουγγαράκι, δίνοντας προσοχή στο τελείωμα του λαιμού για να μη φαίνεται σαν μάσκα. Βάλε λίγο κονσίλερ πάνω στο σπυρί και άπλωσε το προσεκτικά, και μετά αν χρειαστεί θα απλώσεις και γύρω από αυτό για ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

6. Μην ταλαιπωρείς το δέρμα

simvoules makeup foundation
Μην τρίβεις το δέρμα ώστε να απλώσεις τα προϊόντα σου, ούτε όταν κάνεις ντεμακιγιάζ. Και, προς Θεού, μην πειράζεις τα σπυράκια σου και ειδικά όταν φοράς μακιγιάζ! Το δέρμα δε θέλει επίθεση αλλά ευγενική περιποίηση, στοργή και προδέρμ(!) οπότε να του φέρεσαι ανάλογα. Διάλεξε ένα κατάλληλο προϊόν ντεμακιγιάζ που αφαιρεί εύκολα τα προϊόντα και φυσικά περιποιήσου ανάλογα το δέρμα όταν ξεβαφτείς.
Να έχεις υπ’όψιν σου ότι η κάλυψη της ακμής δε σημαίνει και τη θεραπεία της. Μην αμελείς να καθαρίζεις το πρόσωπό σου κάθε μέρα και να φοράς τις κρέμες σου στάνταρ, αλλά και να επαναλάβεις τη διαδικασία μετά το ντεμακιγιάζ. Ο δερματολόγος και ο φαρμακοποιός σου θα σε κατατοπίσουν ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος σου!

Δείτε κι εδώ
loading...

#




Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...