#

loading...

Επιφάνειες καλυμμένες με πράσινο και δέντρα, εκ πρώτης όψεως θυμίζουν μικρά νησάκια, αν και με μια πιο προσεκτική ματιά δεν είναι αυτό που φαίνονται.

Πρόκειται για ένα περίεργο φαινόμενο που παρατηρείται σε αρκετά μέρη του κόσμου και αποτελείται από υδρόβια φυτά, λάσπη και άλλα απόβλητα, ικανά να υποστηρίξουν μια ποικίλη υδάτινη κοινότητα θυμίζοντας μικρά πλωτά νησάκια. Οι σχηματισμοί αυτοί τείνουν να δημιουργούνται όταν φυτά και καλάμια που έχουν τις ρίζες τους στο νερό σπάνε εξαιτίας κάποιας καταιγίδας και γίνονται αυτόνομες μάζες που καταλήγουν να επιπλέουν στο νερό και να δημιουργούν ένα περίεργο θέαμα. Κάποια από αυτά τα πλωτά νησιά από φυτά και δέντρα μπορεί να έχουν διάρκεια ζωής λίγους μήνες ενώ άλλα μπορεί να υπάρχουν ακόμα και για χρόνια. Ενώ αυτό που τα κάνει ακόμα πιο εντυπωσιακά είναι ότι κινούνται μόνα τους πάνω στο νερό αλλάζοντας κατεύθυνση.

Ένας χρήστης του διαδικτύου έχοντας την ευκαιρία να δει από κοντά έναν τέτοιο σχηματισμό αλλά και να κολυμπήσει κοντά του επεσήμανε ότι πρόκειται για εξαιρετικά ενδιαφέροντες σχηματισμούς. Καθώς βρέθηκε να κολυμπάει δίπλα σε ένα τέτοιο πλωτό νησί στη Νορβηγία διαπίστωσε ότι κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας το μήκος τους έφτανε στα 2,5-3 μέτρα ενώ πάνω από αυτήν τα 20 μόλις εκατοστά.

Ενώ τα πλωτά νησιά βρίσκονται συνήθως σε περιοχές γλυκού νερού, υπάρχουν επίσης μερικές καταγεγραμμένες περιπτώσεις αυτών των ασυνήθιστων μαζών που εμφανίζονται στη θάλασσα.


perierga.gr
Δείτε κι εδώ
loading...

#




Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...