Συστατικά
1 ½ φλιτζάνι ελιές μαύρες ροδέλες
2 μικρά ξερά κρεμμύδια ή 1 μεγάλο
2 κ.σ ξερό θυμάρι
250 γρ. αλεύρι χωριάτικο
250 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
3 κ.γ μπέικιν πάουντερ
½ κ.γ αλάτι (ανάλογα και με το πόσο αλμυρές είναι οι ελιές)
¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 ½ φλιτζάνια χυμό πορτοκάλι
150 γρ. φέτα σπασμένη με τα χέρια
μαύρο σουσάμι για το πασπάλισμα
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μπολ βάζουμε τις ελιές και τη φέτα και αφήνουμε στην άκρη.
Κόβουμε κατά μήκος στη μέση τα κρεμμύδια και το κάθε μισό το κόβουμε σε λεπτές κάθετες φέτες.
Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και μόλις ζεσταθεί το τηγάνι ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια με μία πρέζα ζάχαρη.
Αρχίζουμε να καραμελώνουμε τα κρεμμύδια ανακατεύοντας συχνά με μία κουτάλα μέχρι να πάρουν ένα σκούρο χρώμα, όχι όμως να καούν.
Αφού ετοιμαστούν, τα ρίχνουμε στο μπολ με τις ελιές.
Προσθέτουμε και το ξερό θυμάρι και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τα 2 αλεύρια, το μπέικιν πάουντερ και ½ κ.γ. αλάτι.
Τα ανακατεύουμε και ανοίγουμε μία τρύπα στη μέση για να τοποθετήσουμε τα υγρά.
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και αφού τα ανακατέψουμε όλα μαζί , ρίχνουμε και το μείγμα με τις ελιές.
Ανακατεύουμε καλά. Μη φοβηθείτε αν δείτε ότι η ζύμη είναι αρκετά υγρή.
Αλείφουμε με λάδι την επιφάνεια ενός στρογγυλού ταψιού διαμέτρου 30 εκ. και απλώνουμε μέσα το μείγμα.
Ισιώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε για 35-40 λεπτά.
Μόλις ψηθεί , αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε λίγο να ξεκουραστεί το ψωμί για 5 λεπτά και το γυρίζουμε πάνω σε μία σχάρα. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε. akis
Δείτε κι εδώ
loading...
Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Post A Comment:
0 comments so far,add yours