#

loading...

Η περιοχή γύρω από την ΔΕΘ και το ΑΠΘ μοιάζει ένα έρημο τοπίο όπως φαίνεται και στις σχετικές φωτογραφίες. Υπενθυμίζεται ότι το ΑΠΘ σταμάτησε όλες τις εκπαιδευτικές δράσεις από τις 17:00.

 Οι έλεγχοι στην είσοδο του Παλαί είναι με μαγνητικές πύλες και έλεγχο των αντικειμένων όσων εισέρχονται. Μέσα στο Πάλαι υπάρχει ισχυρή παρουσία της αστυνομίας και της ασφάλειας, αλλά και ομάδων περιφρούρησης της ομιλίας του Πρωθυπουργού.

Στην Θεσσαλονίκη εκτιμάται ότι βρίσκονται πάνω από 2.000 αστυνομικοί με διμοιρίες να έχουν κληθεί από όλη την Βόρεια Ελλάδα (Δράμα, Λάρισα, Ξάνθη, Κοζάνη, Άρτα, Ιωάννινα, Γρεβενα, Καρδίτσα).


Η μόνη είσοδος στο Παλαί Ντε Σπορ που έχει επιτραπεί είναι από την πλευρά της Εγνατίας απέναντι από τα Πανεπιστήμια. 

Τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργο Τάτσιο, προσήγαγαν πριν από λίγη ώρα αστυνομικοί έξω από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Τάτσιος προσπάθησε να μπει στον χώρο του Παλαί Ντε Σπορ όπου είναι προγραμματισμένη για τις 19.30 η ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με θέμα «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης – Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό», κάτι που δεν του επετράπη. 

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος πρωτοστάτησε στους αγώνες του κινήματος κατά της συμφωνίας Πρεσπών και είχε μάλιστα καταθέσει μήνυση κατά του πρ.ΥΠΕΞ, Νίκου Κοτζιά.

Μαζί του ήταν η γνωστή δικηγόρος Ειρήνη Μαρούπα, καθώς και άλλα δύο άτομα, τα οποία επίσης προσήχθησαν.

Όπως δήλωσε ο κ. Τάτσιος στο Thestival, η προσαγωγή του έγινε χωρίς καμία δικαιολογία και αυτή την ώρα οδηγείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ακολούθησαν προληπτικές προσαγωγές και άλλων ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα για πρόκληση έντασης εντός του χώρου της εκδήλωσης, ενώ αυστηρός είναι ο έλεγχος για όσους περνούν μέσα στον χώρο του Παλαί Ντε Σπορ.


Δείτε κι εδώ
loading...



Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...