#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

Εικόνες ντροπής στη Θεσσαλονίκη του 2018 με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να προβαίνει σε δύο διασώσεις εγκλωβισμένων αλλά και εκατοντάδες άλλους να βλέπουν να καταστρέφονται οι περιουσίες τους και μάλιστα στο κέντρο της πόλης.

Την ώρα που οι αρμόδιοι διαβεβαίωναν ότι όλα είναι καλά, ο καιρός είχε αντίθετη άποψη και όπως φαίνεται τους ξεμπρόστιασε. Μόλις χθες ο προϊστάμενος της Πολιτικής Προστασίας Χαράλαμπος Στεργιάδης διαβεβαίωνε το Reportplus.gr ότι “οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται σε ετοιμότητα ενώ τα φρεάτια έχουν καθαριστεί”, όπως φαίνεται όμως κανένα φρεάτιο δεν καθαρίστηκε και ειδικότερα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όπου πλημμύρισε η Νίκης. Το βέβαιο είναι ότι η σφοδρότητα της καταιγίδας δεν δικαιολογεί τα όσα έγιναν, αφού η ΕΜΥ είχε ενημερώσει έγκαιρα με έκτακτο δελτίο.



Από τη θεομηνία δεν γλίτωσαν ούτε τα Λαδάδικα που πλημμύρισαν με αποτέλεσμα να υπάρξουν ζημιές σχεδόν σε όλα τα καταστήματα.

Μάλιστα πλημμύρισε ακόμα και το δημαρχιακό μέγαρο με τα ορμητικά νερά να σπάνε τις πόρτες του κτιρίου. Από τα ορμητικά νερά έσπασαν και οι αγωγοί της αποχέτευσης με αποτέλεσμα να γεμίζει το ισόγειο του δημαρχείο λύματα και νεκρά ποντίκια.


Έκπληκτοι οι περαστικοί έβλεπαν ένα λασπωμένο ποτάμι να κατεβαίνει προς τη θάλασσα από τη ΧΑΝΘ παρασέρνοντας τα πάντα στο πέρασμα του. Από τη θεομηνία δεν γλίτωσε ούτε η Ανθοέκθεση αφού για δεύτερη μέρα παρασύρθηκαν όλα τα εκθέματα.

Η οδός Λαγκαδά θύμιζε ποτάμι με τα ορμητικά νερά να τρέχουν προς τη θάλασσα.
Στην γέφυρα των Αγίων Πάντων η Πυροσβεστική χρειάστηκε να επέμβει για να διασώσει έναν 85χρονο εγκλωβισμένο οδηγό αυτοκινήτου που το όχημα του ακινητοποιήθηκε στο πλημμυρισμένο δρόμο κάτω από τη γέφυρα.

Στις Συκιές και εκεί οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με αποτέλεσμα να κινδυνεύσουν δύο άνθρωποι. Η έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής απέτρεψε τα χειρότερα. Συγκεκριμένα διασώθηκαν δύο γυναίκες η μια από το σπίτι της που πλημμύρισε και η άλλη την στιγμή που είχε παρασυρθεί ενώ περίμενε το λεωφορείο στη στάση.

Μέσα σε όλα υπήρξε και διακοπή ρεύματος στο κέντρο της πόλης ενώ πολλά καταστήματα πλημμύρισαν.

Στις δυτικές συνοικίες έριξε ακόμα και χαλάζι ενώ λίγο αργότερα χαλάζι έπεσε και στη Παπαναστασίου στη συμβολή με Καραμανλή και στη Παπάφη.
Μεγάλοι όγκοι νερού κατέβηκαν προς το κέντρο από την Άνω Πόλη με το αποχετευτικό σύστημα να μην μπορεί να ανταποκριθεί.


Ποτάμια οι δρόμοι και στη περιοχή των Δικαστηρίων, ενώ υπήρχε και διακοπή υδροδότησης στο κέντρο της πόλης λόγω της θολότητας του νερού. Χωρίς νερό έμεινε η οδός Καπαδοκίας, Ιπποδρομίου, Καραολή – Δημητρίου και Λαγκαδά.

Μέσα σε μια ώρα έπεσαν συνολικά 52 χιλιοστά βροχής, που δείχνουν πόσο ισχυρή ήταν η καταιγίδα κάτι που όμως δεν δικαιολογεί τους αρμόδιους, αφού η ΕΜΥ είχε προειδοποιήσει για έκτακτα καιρικά φαινόμενα.


Η περιοχή του Λευκού Πύργου πλημμύρισε με αποτέλεσμα  να εγκλωβιστούν στο μνημείο οι επισκέπτες που βρισκόταν μέσα εκείνη την ώρα

Ούτε το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας γλίτωσε από τη μανία του νερού με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι χώροι του υπογείου και του ισογείου.
reportplus.gr
Δείτε κι εδώ
loading...


Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Αν δεν λειτουργεί το κουμπί, κάντε copy - paste
την διεύθυνση

Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...