loading...
Στην Ελλάδα όταν πέφτει χιόνι τα σχολεία κλείνουν. Στην Κύπρο όταν έχει καύσωνα πολλοί είναι οι γονείς που το σκέφτονται για να στείλουν τα παιδιά στο σχολείο.
Στην άλλη άκρη του κόσμου, όμως, και πιο συγκεκριμένα στο απομακρυσμένο χωριό Huoi Ha, στο Βιετνάμ, τα παιδιά ξέρουν, ότι καμία σχολική μέρα δεν μπορεί να πάει χαμένη, γιατί η εκπαίδευση είναι ο μόνος τρόπος να ξεφύγουν από τις συνθήκες φτώχιας που ζουν.
Οι μαθητές εκεί, λοιπόν, θα κάνουν τα πάντα για να φτάσουν στο σχολείο, όσο αντίξοες κι αν είναι οι συνθήκες. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει, να μπουν μέσα σε μία πλαστική σακούλα και να μεταφερθούν από τη μία όχθη ενός ποταμού στην άλλη.
Οι
μαθητές εκεί, λοιπόν, θα κάνουν τα πάντα για να φτάσουν στο σχολείο,
όσο αντίξοες κι αν είναι οι συνθήκες. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει, να
μπουν μέσα σε μία πλαστική σακούλα και να μεταφερθούν από τη μία όχθη
ενός ποταμού στην άλλη.
Όταν το χωριό διανύει περίοδο βροχών, η γέφυρα πάνω από το ποτάμι πλημμυρίζει,
ενώ οι βάρκες παρασύρονται από το ρεύμα. Έτσι, ο μόνος τρόπος για να
περάσουν τα παιδιά στην απέναντι όχθη είναι να μεταφερθούν μέσα σε
σακούλες από άντρες γερούς που γνωρίζουν τον ποταμό καλά.Αναλαμβάνουν, λοιπόν, να κάνουν αυτή την εξαιρετικά επικίνδυνη «δουλειά» καθημερινά για 50 μαθητές.
Όταν το χωριό διανύει περίοδο βροχών, η γέφυρα πάνω από το ποτάμι πλημμυρίζει, ενώ οι βάρκες παρασύρονται από το ρεύμα.
Έτσι,
ο μόνος τρόπος για να περάσουν τα παιδιά στην απέναντι όχθη είναι να
μεταφερθούν μέσα σε σακούλες από άντρες γερούς που γνωρίζουν τον ποταμό
καλά.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Von.Vn το οποίο προβάλλει το boredpanda.com, τα παιδιά είναι μεν φοβισμένα αλλά εξαιρετικά αποφασισμένα, καθώς περιμένουν εναγωνίως τη σειρά τους.
Το πέρασμα είναι επικίνδυνο γιατί με ένα μικρό λάθος μπορεί να τους παρασύρουν τα ορμητικά νερά και να χάσουν ακόμα και τη ζωή τους.
Ο πρόεδρος του χωριού, πάντως, καλεί την κυβέρνηση να επενδύσει σύντομα χρήματα σε κρεμαστές γέφυρες, προκειμένου οι άνθρωποι να μπορούν να ταξιδεύουν με περισσότερη ασφάλεια.
Τα παιδιά είναι μεν φοβισμένα αλλά εξαιρετικά αποφασισμένα, καθώς περιμένουν εναγωνίως τη σειρά τους.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το να διασχίσουν το ποτάμι είναι μόνο από τις καθημερινές δοκιμασίες που καλούνται να αναλάβουν αυτοί οι αφοσιωμένοι μαθητές.
Αμέσως μετά, χρειάζεται να περπατήσουν για τουλάχιστον 5 ώρες, συχνά σε γλιστερούς δρόμους μέσα από δάσος, για να φτάσουν στο σχολείο.
Τα καλά νέα είναι, ότι μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ, το οποίο έκανε τον γύρο του κόσμου, η κυβέρνηση πράγματι κινητοποιήθηκε και κάλεσε το υπουργείο μεταφορών να δώσει λύση στο πρόβλημα.
Αμέσως μετά, χρειάζεται να περπατήσουν για τουλάχιστον 5 ώρες, συχνά σε γλιστερούς δρόμους μέσα από δάσος, για να φτάσουν στο σχολείο.
Δείτε και το σχετικό βίντεο που περιγράφει ακριβώς την κατάσταση:
Δείτε κι εδώ
loading...
Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Post A Comment:
0 comments so far,add yours