#

ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

loading...

Βλέποντας τις σταρ στο κόκκινο χαλί, δημιουργείται εύλογα η απορία: μα πώς αντέχουν να φοράνε τόσες ώρες τόσο ψηλά τακούνια; Φυσικά, αυτό το ερώτημα γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό όταν για εμάς, τα δωδεκάποντα πέδιλα γίνονται συνώνυμα με τη λέξη μαρτύριο, ενώ τα πόδια μας «παραπονιούνται» με χίλιους τρόπους για την κακομεταχείριση. Πώς θα καταφέρουμε να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας τακούνια χωρίς φόβο; Ιδού μερικές συμβουλές που έχουν υιοθετήσει οι celebrities!

Χοντρά τακούνια: ο σύμμαχός σας
Τα τακούνια-στιλέτο είναι συχνά άβολα επειδή η πίεση ασκείται σε πολύ μικρή επιφάνεια. Αντίθετα, τα χοντρά τακούνια έχουν πιο μεγάλη βάση επιτρέποντας στην πίεση να κατανέμεται πιο ομαλά. Αποτέλεσμα, τα πόδια μας πιέζονται λιγότερο και άρα είναι πιο ξεκούραστα.

Προτιμήστε τις πλατφόρμες
Τα παπούτσια-πλατφόρμες προσφέρουν τα ίδια οφέλη με τα πιο χαμηλά τακούνια, αφού μειώνουν την απόσταση μεταξύ της φτέρνας και του μπροστινού μέρους της πατούσας χωρίς ωστόσο, να θυσιάζουν το ύψος.

Φορέστε παπούτσια που καλύπτουν το κουντεπιέ
Οι μπότες με ψηλό τακούνι ή τα πέδιλα με φαρδιά φάσα στο επάνω μέρος του ποδιού, στο κουντεπιέ, κρατάνε πιο σταθερό το πόδι και δεν το αφήνουν να γλιστράει προς τα εμπρός όσο τα κλασικά πέδιλα ή οι γόβες. Έτσι, αποφεύγετε τους κάλους και τις ενοχλητικές φουσκάλες στα δάκτυλα.


Αλλάξτε τακούνια
Τα διαφορετικά είδη τακουνιών έχουν και διαφορετικά σημεία πόνου -ένα ζευγάρι ψηλοτάκουνα μπορεί να σας δημιουργεί φουσκάλες στη φτέρνα, ενώ ένα άλλο να πιέζει τα δάκτυλά σας. Αλλάζοντας κατά τη διάρκεια της ημέρας παπούτσια, ανακουφίζεστε από τον πόνο που σας δημιουργεί η συνεχής ορθοστασία με τα ίδια τακούνια.

Μετατοπίστε το βάρος σας
Σύμφωνα με πολλές σταρ και μοντέλα, ένα μυστικό όπλο ενάντια στους πόνους και την ενόχληση που δημιουργούν τα ψηλοτάκουνα παπούτσια -ειδικά αν έχετε μπροστά σας ώρες ορθοστασίας- είναι το ακόλουθο μυστικό:

Προσπαθήστε να μετατοπίσετε το βάρος σας προς την εξωτερική πλευρά του παπουτσιού. Έτσι θα ανακουφίσετε λίγη από την πίεση που ασκείται στην καμάρα του ποδιού.

Επενδύστε στην ποιότητα
Τα ποιοτικά παπούτσια προσφέρουν περισσότερη στήριξη και άνεση από τις φθηνές τους εκδοχές. Επίσης, έχουν καλύτερα καλούπια και αγκαλιάζουν πιο σωστά το πόδι (όλες μας γνωρίζουμε λίγο-πολύ τη σκληρή, ξύλινη αίσθηση που έχουν συνήθως οι πιο φθηνές κατασκευές) επιτρέποντάς μας να περπατάμε πιο σωστά και πιο εύκολα.

Μαρία Καλοπούλου - womanidol.com

Δείτε κι εδώ
loading...

#




Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...