#
19-12-2019
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

loading...

Η Επιτροπή Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης προειδοποιεί με ανακοίνωσή της για «συνέπειες για την τουρκική στρατιωτική παρέμβαση στο έδαφος της χώρας σε συνεργασία με την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας (GNA)».

«Ζητάμε να στοχοποιηθεί οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια από τους Τούρκους στα εδάφη της Λιβύης και καλούμε τον Αραβικό Σύνδεσμο να λάβει σταθερή στάση απέναντι στην κραυγαλέα τουρκική παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης», πρόσθεσε η Επιτροπή Άμυνας και Εθνικής Ασφάλειας, στον απόηχο του αιτήματος τουρκικής στρατιωτικής βοήθειας από τον φιλότουρκο επικεφαλής της κυβέρνησης της Τρίπολης, Φαγέζ αλ Σαράζ.

Παράλληλα, οι βίαιες συγκρούσεις συνεχίζουν να λαμβάνουν χώρα ανάμεσα στις δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) και τις πολιτοφυλακές του GNA, ειδικότερα στην περιοχή Wadi Al-Rabee, νότια της Τρίπολης.

Μια στρατιωτική πηγή από τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης ανέφερε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις εισήλθαν στον άξονα Αμπού Σαλίμ, τη μεγαλύτερη γειτονιά στην Τρίπολη και την πλησιέστερη στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Εξήγησε στο Al-Arabiya ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο του οδικού άξονα του αεροδρομίου αφού οι ένοπλες πολιτοφυλακές υποχώρησαν και τράπηκαν σε φυγή, συνέχισαν την πρόοδό τους και εισήλθαν σήμερα στον άξονα Αμπού Σαλίμ δίπλα στην καρδιά της πρωτεύουσας, υποδεικνύοντας ότι ο στρατός μπορεί ανά πάσα στιγμή να καταλάβει πλήρως την πόλη.


Σημειώθηκε ωστόσο πως με εντολές της Ανωτάτης Διοίκησης του Στρατού οι δυνάμεις του LNA καλούνται να μη βιαστούν και να μην χρησιμοποιήσουν βαριά και μεσαία όπλα σε κατοικημένες περιοχές, προκειμένου να διατηρηθεί η ζωή των πολιτών και η δημόσια και ιδιωτική ιδιοκτησία.

Η ίδια πηγή τόνισε ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις επιβάλλουν ένα ασφυκτικό και ολοκληρωμένο κλοιό ασφαλείας στην πρωτεύουσα, την Τρίπολη, καθώς και στις πόλεις Μισράτα και Σίρτε, προσθέτοντας ότι οι περιοχές αυτές βρίσκονται εντός του εύρους ελέγχου του στρατού, με εξαίρεση τις «ανθρωπιστικές» οδούς που οι πολίτες χρησιμοποιούν για να μετακινηθούν μεταξύ δυτικής Λιβύης και Τυνησίας, όπως η πόλη Ζουάρα, η οποία είναι ένας σημαντικός διάδρομος μεταξύ των δύο χωρών.

Αφού οι ένοπλες συγκρούσεις έφτασαν στην περιοχή Αμπού Σαλίμ, ο η δημοτική αρχή κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης σήμερα Πέμπτη και αποφάσισε να διακόψει τη λειτουργία όλων των σχολείων και εκπαιδευτικών υπηρεσιών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που βρίσκονται στην επίμαχη περιοχή.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Πενταπόσταγμα, ο LNA ανακοίνωσε ότι η πρωτεύουσα έχει σχεδόν καταληφθεί. Συγκεκριμένα, ο ταξίαρχος του LNA Khalid al-Mahjoub επιβεβαίωσε ότι η προέλαση των λιβυκών ενόπλων δυνάμεων του LNA έφτασε στα καθορισμένα σημεία σύμφωνα με το σχέδιο σε χρόνο ρεκόρ και έθεσε γρήγορα τα ξένα τρομοκρατικά στοιχεία σε μια «δύσκολη δοκιμασία».

Επιπλέον, ο Ταξίαρχος Al-Worfalli πρόσθεσε ότι τα τρομοκρατικά στοιχεία που εκπαιδεύτηκαν στη Συρία και προέρχονταν από την Τουρκία μέσω του αεροδρομίου της Μισράτα, είναι σε απελπιστική κατάσταση ενόψει της αναμενόμενης δράσης των ειδικών δυνάμεων της Λιβύης που εκπαιδεύθηκαν για νυχτερινές μάχες και ελιγμούς πίσω από εχθρικές γραμμές.

Άρα το «πάρτυ» αναμένεται το βράδυ στο οποίο θα επιχειρηθεί η εξόντωση εκατοντάδων τζιχαντιστών, οι οποίοι με τη συμβολή των τουρκικών όπλων και στρατιωτικών «συμβούλων» κρατάνε προς το παρόν όρθια την κυβέρνηση του Σαράζ.
pentapostagma.gr
Δείτε κι εδώ
loading...

#




Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...