loading...
Συστατικά
Για το κέικ
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. χυμό μανταρίνι
2 αυγά μεσαία
2 κρόκους από μεσαία αυγά
350 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
60 γρ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
ξύσμα από 5 μανταρίνια
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Για τo frosting
180 γρ. κουβερτούρα λευκή
180 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
180 γρ. ζάχαρη άχνη
½ κ.γ. πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
Για το σιρόπι
150 γρ. χυμό μανταρίνι
1 κ.σ. κονιάκ
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. μέλι
Για το σερβίρισμα
90 γρ. λευκή κουβερτούρα λιωμένη
φέτες από 1 μανταρίνι
φύλλα δυόσμου
Μέθοδος Εκτέλεσης
Για το κέικ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Αφήνουμε στην άκρη.
Σε άλλο μπολ βάζουμε τον χυμό, τα αυγά, τους κρόκους, τη ζάχαρη, το ελαιόλαδο, τη βανίλια, το ξύσμα, το γιαούρτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Βάζουμε τα στερεά στο μπολ με τα υγρά υλικά και ανακατεύουμε με μία κουτάλα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα 30 εκ. και βάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε για 40-50 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει σε σχάρα για 2 ώρες.
Για το frosting
Σε μπεν μαρί βάζουμε τη κουβερτούρα και ανακατεύουμε με μία μαρίζ για 1-2 λεπτά μέχρι να λιώσει.
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο, την άχνη και χτυπάμε με το σύρμα για 3-4 λεπτά σε μέτρια ταχύτητα.
Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στον κάδο, το χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Για το σιρόπι
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό, το κονιάκ, τη βανίλια, το μέλι και αφήνουμε να πάρει μια βράση για 1-2 λεπτά.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σύνθεση
Κόβουμε το κέικ κάθετα στη μέση. Με ένα μαχαίρι κόβουμε την επιφάνεια για να ισιώσει.
Με ένα πινέλο απλώνουμε το σιρόπι σε κάθε κομμάτι από το κέικ.
Βάζουμε 3 λωρίδες λαδόκολλας σε μία πιατέλα, σε σχήμα τριγώνου για να κρατήσουμε καθαρή την πιατέλα μας.
Βάζουμε το ένα κομμάτι από το κέικ και απλώνουμε το μισό frosting.
Καλύπτουμε με το άλλο μισό κέικ με την κομμένη επιφάνεια προς τα κάτω και απλώνουμε το υπόλοιπο frosting.
Για το σερβίρισμα
Κάνουμε σχέδια της αρεσκείας μας με την κουβερτούρα.
Στολίζουμε με τα μανταρίνια, τα φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε.
akis
Δείτε κι εδώ
loading...
Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Post A Comment:
0 comments so far,add yours