#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

Το κεφίρ είναι ένα είδος ροφήματος με καταγωγή από τον Καύκασο, που προκύπτει έπειτα από ζύμωση ορισμένων συστατικών και είναι ιδιαίτερα αγαπητό στον χώρο της διατροφής. Το κεφίρ μπορείτε να το παρασκευάσετε και μόνοι σας στο σπίτι με την πιο απλή και εύκολη συνταγή.

Το μόνο που απαιτείται για να γίνει είναι ένα λίτρo κρύο, φρέσκο γάλα και 100

γραμμάρια κεφιροκόκκοι (μείγμα μυκήτων και βακτηρίων σε μορφή μαγιάς).


    Βάλτε το κρύο γάλα σε ένα πλαστικό τάπερ και προσθέστε τους κεφιροκόκκους.

    Κλείστε το αεροστεγώς και διατηρήστε το εκτός ψυγείου για δύο ημέρες, για να γίνει η ζύμωση.

    Στη συνέχεια, στραγγίστε το με πλαστικό σουρωτήρι και διατηρήστε το κεφίρ σε γυάλινο δοχείο στο ψυγείο. Θα πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε 2-3 μέρες

    Όσο για τους κόκκους; Μην τους πετάξετε γιατί μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε εκ νέου για την παρασκευή κεφίρ, αφού μετά από κάθε καλλιέργεια αυτοί πολλαπλασιάζονται.
govastileto.gr




Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...