Το μόνο που απαιτείται για να γίνει είναι ένα λίτρo κρύο, φρέσκο γάλα και 100
Βάλτε το κρύο γάλα σε ένα πλαστικό τάπερ και προσθέστε τους κεφιροκόκκους.
Κλείστε το αεροστεγώς και διατηρήστε το εκτός ψυγείου για δύο ημέρες, για να γίνει η ζύμωση.
Στη συνέχεια, στραγγίστε το με πλαστικό σουρωτήρι και διατηρήστε το κεφίρ σε γυάλινο δοχείο στο ψυγείο. Θα πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε 2-3 μέρες
Όσο για τους κόκκους; Μην τους πετάξετε γιατί μπορείτε να τους χρησιμοποιήσετε εκ νέου για την παρασκευή κεφίρ, αφού μετά από κάθε καλλιέργεια αυτοί πολλαπλασιάζονται.
govastileto.gr
Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Post A Comment:
0 comments so far,add yours