#

ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

loading...

Ότι οι περισσότεροι παντρεμένοι-παντρεμένες σε αυτόν τον πλανήτη έχουν κάποια τοξικά μέλη στην οικογένειά τους, είναι σίγουρο.

Το πιο δύσκολο βέβαια, είναι όταν αφορά την “αγαπημένη μας πεθερούλα.”

Και λέω “αγαπημένη” καθώς έτσι θα έπρεπε να είναι… αλλά δεν είναι!

Παντού τα ίδια προβλήματα… στο σπίτι της γειτόνισσας, η οποία αναγκάστηκε να αλλάξει σπίτι για να είναι μακριά από την πεθερά της, στο σπίτι τής φίλης τής φίλης, που έκοψε την καλημέρα στα πεθερικά.

Και ενώ βλέπεις περιπτώσεις που υποκλίνεσαι γιατί δίνουν την πλήρη υποστήριξη σε ένα ζευγάρι και τουλάχιστον θα αισθανόσουν ικανοποιημένη από μια πεθερά που μπορεί να μην προσφέρει, αλλά δεν επεμβαίνει… εκεί συναντάς και τον τύπο της πεθεράς που πραγματικά λες “Μα πόσο άτυχη είμαι;”

Φυσικά τα πράγματα χειροτερεύουν με τον ερχομό ενός παιδιού! Εκεί που προσπαθείς εσύ να βρεις τον ρυθμό σου, εκεί αρχίζουν τα γνωστά “μήπως το ντύνεις πολύ;”

“Μα τι είναι αυτά που του δίνεις να τρώει;” ή “γιατί του δίνεις τόσο πολύ φαγητό;”

“Μα γιατί να κοιμηθεί;”

Να μην ανοίξουμε και το θέμα των ακατάλληλων επισκέψεων στο ωράριο ενός παιδιού!

Και από εκεί που έφταιγες για το ότι δεν ταΐζεις σωστά το “μωρό” της, τώρα φταις και για το “μωρό” του “μωρού” της.

Άλλη περίπτωση: Να είσαι έτοιμη να βάλεις τα παιδιά για ύπνο και να τούς λέει να παίξουν μαξιλαροπόλεμο. Άντε μετά να κοιμηθούν! Ή να τούς προτείνει να παίζουν μπάλα μέσα στο σπίτι, με αποτέλεσμα να διαλύουν όλο το σαλόνι.

Ας αναλύσουμε λίγο τον όρο “τοξική”. Τοξικό είναι ένα άτομο όταν είναι αρνητικό και δημιουργεί προβλήματα.

Τοξική είναι η πεθερά που καραδοκεί παρατηρώντας κάθε σου κίνηση και το κάθε τι στο σπίτι σου για να το χρησιμοποιήσει εναντίον σου. Πώς μιλάς… τι λες… Φταις για όλα!

Τοξική είναι η πεθερά που επεμβαίνει σε όλα και δημιουργεί τσακωμούς σε ένα σπίτι.

Όταν έρχεται ακατάλληλες ώρες για επίσκεψη που εσύ θέλεις να κοιμήσεις τα παιδιά, να έρχεται να τα βγάζει από το πρόγραμμά τους.


Όταν μιλάει αρνητικά σε όλους πίσω από την πλάτη σου.

Όταν μοιράζει τα ενδοοικογενειακά σου σαν εβδομαδιαίο περιοδικό.

Όταν πασχίζει να βγάλει ελαττωματικά εσένα και τα παιδιά σου.

Όταν περιμένει πώς και πώς να χωρίσεις, διατυμπανίζοντας πως, το πολύ-πολύ, να δώσει (εκείνη) μια διατροφή για τα παιδιά.

Τι πρέπει να κάνει η παθούσα νύφη σε μια τέτοια περίπτωση;

Υπομονή, διπλωματία; Να βάλει όρους; Να συνεργαστεί με το σύζυγό της; Να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται; Να κάνει πως δεν καταλαβαίνει; Να μην “τσιμπάει”;

Όλα αυτά μαζί υποθέτω!

     Για να δούμε μερικές συμβουλές για την αντιμετώπιση της τοξικής πεθεράς, αν είσαι ταλαιπωρημένη νύφη.

Αν, λοιπόν, η πεθερά σου συνεχώς σε κριτικάρει ή σε αγνοεί. Σου παίζει παιχνίδια εξουσίας, σε σαμποτάρει, σε ζηλεύει, δεν σέβεται τις επιλογές σου, σε κάνει να νιώθεις άσχημα στις οικογενειακές συγκεντρώσεις, είναι διπρόσωπη, περιφρονεί την οικογένειά σου, πιστεύει ότι εκείνη ξέρει καλύτερα ποιο είναι το σωστό, συμπαθεί την πρώην του άντρα σου, προσβάλει τις αξίες σου ή την καταγωγή σου… μη σκας! Δεν πρόκειται να αλλάξει! Με αυτά τα χαρακτηριστική, δεν πρόκειται να θελήσει την αλλαγή.

Πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις όλα αυτά τα ανακατέματα;

1. Μην έχεις ενοχές. Δεν είναι υποχρεωτικό να συμπαθείς την πεθερά σου ή το περιβάλλον της, ειδικά αν η πεθερά σου συνεχώς σε φέρνει σε αμηχανία και νιώθεις δυσάρεστα. Θέσε όρια. Πες στο σύζυγό σου να συνεχίσει εκείνος τη σχέση με τη μητέρα του. χωρίς να συμπεριλαμβάνουν εσένα στο πρόγραμμά τους.

2. Μην προσπαθείς να την ευχαριστήσεις. Σταμάτα να προσπαθείς να την κάνεις ευτυχισμένη, κοίτα να γίνεις εσύ, πρώτα, ευτυχής. Εκείνη, όντας τοξική, δεν θα ευχαριστηθεί ποτέ και με τίποτα. Εξήγησε στον άντρα σου πως δεν θα ήθελες να περνάς τις ωραίες σας στιγμές με ένα πρότυπο δυσάρεστο, που τα καταστρέφει όλα. Μπορεί και τον ίδιο να τον ενοχλεί αυτή η κατάσταση, αναφέρει το blog της Κατερίνας Τσεμπερλίδου

3. Δες μήπως βάζει τον εγωισμό της πάνω από την ευτυχία του παιδιού της. Αν ισχύει αυτό, μπορεί να ενοχλείται κα ο άντρας σου, οπότε το κοινό μέτωπο, ίσως σας φέρει πιο κοντά τους δυο σας.

4. Κράτα αποστάσεις. Μην νιώθεις ενοχές και απομακρύνσου. Μην απαντάς πρόθυμα στα τηλέφωνα, μην είσαι εύκολη και πρόθυμη να βρεθείτε. Σε μια τοξική σχέση η φυσική απόσταση, βοηθάει στη συναισθηματική απόσταση.

5. Συγχώρεσέ τη. Η συγχώρεση είναι μια δύσκολη διαδικασία που συμβαίνει μέσα μας. Το να τη συγχωρείς, δεν σημαίνει ότι θα την κρατήσεις κοντά σου στη καθημερινότητα της ζωής σου. Απλά, θα απαλλαγείς από το θυμό σου. Κατά τα άλλα, μακρυά κι αγαπημένοι! Αν συγχωρώντας την για όσα έχει κάνει, κάνεις καλό στο γάμο σου, προχώρησέ το και θα ξαναβρείς τη γαλήνη και την ηρεμία σου.

Καλή τύχη!

Δείτε κι εδώ
loading...

#




Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...