#

ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

loading...

Συμβούλιο Ευρώπης: Το Διαδίκτυο βλάπτει σοβαρά τη Δημοκρατία (!!!)

Σχόλιο MATI GR: Έχει γραφτεί και στο παρελθόν ότι το διαδίκτυο τους... ξέφυγε και ότι το "σκυλομετάνιωσαν" που το έδωσαν στον κόσμο.
Σχεδίαζαν να γίνει ένα μέσον που θα λειτουργούσε επικουρικά στην πλύση εγκεφάλου από τα παραδοσιακά ΜΜΕ, όπου ως γνωστόν, οι ειδήσεις είναι φιλτραρισμένες από το καθεστώς.
Έλα όμως που αυτό γιγαντώθηκε και έγινε ανεξέλεγκτο...
Έλα όμως που σήμερα ο κάθε ένας κάνει ρεπορτάζ στην γειτονιά του απλά με ένα smartpfone και μας δείχνει πως αντιδρούν οι κάτοικοι των Βρασνών π.χ. απέναντι στον εποικισμό της περιοχής τους βραδιάτικα και στα μουλωχτά, όπου μετά το παίρνουν και το δημοσιεύουν τα ελεύθερα sites όπως το MATI GR
Θα γινόταν "σούσουρο" λέτε, στην θέση του βουλευτή Γιαννούλη του ΣΥΡΙΖΑ εχθές μόλις, που ούτε λίγο ούτε πολύ, μίλησε για ποινικό αδίκημα στο να ψήνει κάποιος χοιρινό μπροστά σε μουσουλμάνους, αν δεν υπήρχε το διαδίκτυο;

Εκτός κι αν πιστεύει κανείς, ότι τα παραπάνω σκηνικά, θα τα παρουσίαζαν τα κανάλια αν δεν υπήρχε το διαδίκτυο να τα κάνει "βούκινο", ώστε να παραδειγματιστούν κι άλλες περιοχές όπου συντελείται ο ίδιος εποικισμός, ή να τους "κόψουν τον βήχα" που θέλουν να μας αλλάξουν την ζωή για χάρη των αυθαίρετων μουσουλμάνων εποίκων. Με τίποτα...
Σαφέστατα υπάρχει και εντεταλμένη παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο, αλλά αν το βάλεις στην ζυγαριά, τα θετικά του θα υπερισχύσουν κατά πολύ, όσον αφορά την ενημέρωση τουλάχιστον, και το ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης θεωρεί πως το διαδίκτυο απειλεί την Δημοκρατία, εγείρει ερωτήματα.
Ναι, καλά διαβάσατε. Η πολυφωνία είναι επικίνδυνη για την Δημοκρατία λέει το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Το παραπάνω σκεπτικό του Συμβουλίου, που βασίζεται δήθεν στον σeξισμό και το μίσος, που προξενείται, μας βάζει σε σκέψεις. Αφού έβγαλαν αυτό το συμπέρασμα, θα πρέπει να δρομολογήσουν και την λύση του "προβλήματος", που προφανώς δεν θα είναι άλλη από την φίμωση.... εντελώς δημοκρατικά.
Αντισταθείτε κόσμε, γιατί τα σχέδια τους θα μας κάνουν "ζόμπι".
-----------


Για τις προκλήσεις και τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Δημοκρατία, από τις νέες τεχνολογίες πληροφόρησης, μίλησε σήμερα η Πρόεδρος της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Liliane Maury Pasquier, ανοίγοντας τις εργασίες του  Παγκόσμιου Φόρουμ για τη Δημοκρατία, που ξεκίνησε σήμερα και θα διαρκέσει μέχρι και τις 8 Νοεμβρίου 2019 στο Στρασβούργο.

Οι νέες τεχνολογίες πληροφόρησης, είπε η Πρόεδρος, μπορεί να δημιουργήσουν μίσος και σεξιστικά ή άλλα στερεότυπα που οδηγούν σε διακρίσεις, αλλά μπορούν επίσης να καταστήσουν την δημοκρατική διαδικασία πιο αντιδραστική στις προσδοκίες των πολιτών.

Στο Φόρουμ, το οποίο φέτος θέτει το ερώτημα «Η δημοκρατία κινδυνεύει στην εποχή της πληροφόρησης;»,, η πρόεδρος της ΚΣΣΕ αναρωτήθηκε "Πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι οι πληροφορίες που λαμβάνουμε είναι αξιόπιστες, όταν όλοι μας εκτιθέμεθα σε όλο και περισσότερα ψεύτικα νέα  και εναλλακτικά γεγονότα, σ προπαγάνδα και τη σκόπιμη παραπληροφόρηση;»

"Ο επαγγελματισμός των παραδοσιακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, καθώς και οι κώδικες δεοντολογίας τους, είναι σίγουρα μια διασφάλιση - ακόμα κι αν αυτά τα μέσα δυστυχώς βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής πίεσης - αλλά τι γίνεται με τα δίκτυα κοινωνικών μέσων μαζικής επικοινωνίας;», συμπλήρωσε.

Υπέβαλλε, τέλος, το ερώτημα :"Και πώς θα βελτιώσουμε τον τρόπο με τον οποίο προστατεύουμε τους δημοσιογράφους από την πίεση, τον εκφοβισμό και ακόμη και τη φυσική βία;"

Σημειώνεται ότι, το Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Δημοκρατία, διοργανώνεται από το Συμβούλιο της Ευρώπης σε συνεργασία με το Δημοτικό Συμβούλιο του Στρασβούργου, το διαμέρισμα Bas-Rhin, την περιφέρεια Grand Est και τη γαλλική κυβέρνηση.
zougla.gr
Δείτε κι εδώ
loading...

#




Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...