Υλικά Συνταγής
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
1.200 γραµ. μοσχάρι (λαιμό ή στήθος ή σπάλα) κομμένο σε μπουκιές ή μικρές μερίδες
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεµµύδι ψιλοκομμένο
1 καρότο ψιλοκομμένο
1 κλωνάρι σέλερι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. πάπρικα
1 συσκευασία (400 γραµ.) ντοματάκια κονκασέ
6 πατάτες
2 κ.σ. βούτυρο
1 /2 φλ. κεφαλοτύρι
αλάτι
φρεσκοτριµµένο πιπέρι
λίγο μοσχοκάρυδο
1/2 φλ. γάλα
πράσινη σαλάτα για το σερβίρισμα
Για το μοσχαράκι κοκκινιστό με πουρέ, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και ροδίζουμε το κρέας για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεµµύδι, το σκόρδο, το σέλερι, το καρότο, και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντοµάτες και την πάπρικα. Αλατοπιπερώνουµε και συµπληρώνουµε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει το κρέας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα του, περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 20 λεπτά, να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε τις ξαναβάζουμε στη ζέστη κατσαρόλα και τις πολτοποιούμε με σύρμα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το βούτυρο, το ζεστό γάλα το μοσχοκάρυδο και το μισό τυρί. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί
Βάζουμε το κοκκινιστό μοσχάρι σε πυράντοχο σκεύος και καλύπτουμε µε τον πουρέ.
Πασπαλίζουμε µε το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο Φούρνο στους 200 βαθμούς C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά του.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα. argiro
Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Post A Comment:
0 comments so far,add yours