#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

 Συστατικά

    βούτυρο, για το άλειμμα της φόρμας
    200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
    1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    1 πρέζα αλάτι
    50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
    50 γρ. κακάο + έξτρα για το πασπάλισμα του ταψιού
    300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    2 κ.σ. καυτό νερό
    2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
    200 γρ. μαύρη μπίρα
    1 αυγό
    150 γρ. μαγιονέζα
    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το frosting

    500 γρ. γάλα
    30 γρ. άχνη ζάχαρη
    35 γρ. κορν φλάουρ
    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

    80 γρ. νεκταρίνι κομπόστα
    1 κ.γ.  σπόρους παπαρούνας
    1 κ.σ. δυόσμος, ψιλοκομμένος



Μέθοδος Εκτέλεσης

Για το κέικ

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
    Καλύπτουμε τον πάτο από ένα ένα στρογγυλό ταψί 20 εκ. με λαδόκολλα. Βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε το ταψί με κακάο και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να το χρειαστούμε.
    Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με ένα σύρμα, αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και αλάτι.
    Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη σοκολάτα με το κακάο, τη ζάχαρη, το καυτό νερό, τον στιγμιαίο καφέ και τη μαύρη μπίρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι που να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    Ενώνουμε τα δύο μείγματα του μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
    Σε ένα τρίτο μπολ ανακατεύουμε το αυγό με τη μαγιονέζα και το εκχύλισμα βανίλιας. Αδειάζουμε το μείγμα της μαγιονέζας στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα δύο μείγματα.
    Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
    Αποσύρουμε το ταψί από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μία σχάρα για 20 λεπτά.
    Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε για άλλη 1 ώρα να κρυώσει εντελώς.

Για το frosting

    Ζεσταίνουμε σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το μισό γάλα να πάρει μία βράση.
    Παράλληλα, ανακατεύουμε σε ένα μπολ την άχνη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το εκχύλισμα βανίλιας.
    Προσθέτουμε σιγά σιγά στο μπολ το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός να μη σβολιάσει το μείγμα.
    Με το που πάρει βράση το γάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το μείγμα με το κρύο γάλα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει.
    Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει αρκετά και να πήξει ελαφρά.  

Συναρμολόγηση

    Απλώνουμε ομοιόμορφα το frosting πάνω στο κέικ.
    Απλώνουμε τα νεκταρίνια, τους σπόρους παπαρούνας και τον δυόσμο ψιλοκομμένο πάνω από το frosting.
    Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.  
akis



Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά

Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...