#

ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

loading...

Προχθές,εδώ στο MATI GRδημοσιεύσαμε σχετικά με τον μηχανισμό των τραπεζικών καρτών που παίρνουν οι "πρόσφυγες - μετανάστες" που έρχονται στην Ελλάδα.

Σήμερα θα δούμε τον μηχανισμό που τους στεγάζει κιόλας...

Από τις χιλιάδες που στεγάζονται εδώ στην Ελλάδα από την ESTIA, μόνο το 1/4 περίπου είναι χαρακτηρισμένοι ως πρόσφυγες...

Αν αυτό, σε σχέση με τα λεφτά που γνωρίζουν ότι θα παίρνουν, δεν μοιάζει με καλωσόρισμα στους παράνομα εισερχόμενους στην Ελλάδα, κάλεσμα για τους "υποψήφιους" παράτυπους μετανάστες, αλλά και άτυπος εποικισμός (και επίσημος μην σας πω), τότε τι είναι...;
Οι τραπεζίτες που κουμαντάρουν τα κράτη άλλωστε, τα βλέπουν ως εταιρείες, και όχι ως πολιτισμικές οντότητες. 
Αυτά περί αλλότριου πολιτισμού που δεν "δένει" με τον ντόπιο πολιτισμό, τ' ακούνε βερεσέ οι τραπεζίτες. Χέρια θέλουν για να δουλεύουν στο μαγαζί τους, που εμείς οι αφελείς, το ονομάζουμε Κράτος μας... Τόσο απλά. (Το είχε πει ο Σόρος μάλιστα. Αφού δεν γεννάτε παιδιά στην Ελλάδα, θα πρέπει να έρθουν εργαζόμενοι από τον αναπτυσσόμενο κόσμο).
Το μεγάλο κοροιδιλίκι όμως, είναι που οι μηχανισμοί αυτοί, θέλοντας να εφησυχάσουν τους ντόπιους κατοίκους, 
διατυμπανίζουν ότι οι πληρωμένοι και στεγασμένοι αυτοί άνθρωποι, βοηθούν... οικονομικά τις περιοχές που διαμένουν.
Που αν υπολογίσεις τα έξοδα αστυνόμευσης, περίθαλψης, εκπαίδευσης, κ.λ.π. που κάνει η Ελλάδα για να αντεπεξέλθει σε αυτή την κατάσταση, θα χάσεις τον λογαριασμό... Χώρια η νεο-εισερχόμενη εγκληματικότητα που έχει στοιχίσει -άγνωστο πόσες- ζωές.

Ας δούμε τα στοιχεία

Έως την 1η Οκτωβρίου 2019, 25.424 θέσεις στέγασης έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα για πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στο πλαίσιο του ESTIA (Πρόγραμμα Στήριξης Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση)

Ως την 1η Οκτωβρίου, 21.442 άτομα στεγάζονται στο Πρόγραμμα, ανάμεσά τους 7.304 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες.



Στατιστικά στοιχεία

Είδη καταλυμάτων

Το πρόγραμμα ESTIA σε αριθμούς

Περιοχές φιλοξενίας


Οικονομικές Πληροφορίες

Το πρόγραμμα στήριξης έκτακτης ανάγκης για την ένταξη και τη στέγαση ESTIA χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το 2019 ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 190 εκατομμύρια ευρώ και θα επιτρέψει στην Ύπατη Αρμοστεία να διατηρήσει 25.000 θέσεις στέγασης στον αστικό ιστό ως το τέλος του έτους.

Το πρόγραμμα οικονομικής υποστήριξης μέσω προπληρωμένων καρτών του ESTIA έχει στόχο να βοηθήσει 80.000 ανθρώπους το 2019. Οι πρόσφυγες και οι αιτούντες άσυλο παραλαμβάνουν ένα προκαθορισμένο μηνιαίο ποσό μέσω της κάρτας τους. Αυτό τους επιτρέπει να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες όπως αυτοί επιλέγουν, με αξιοπρέπεια, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα την τοπική οικονομία.

Το 2017 και το 2018 το πρόγραμμα ESTIA χρηματοδοτήθηκε από την Πολιτική Προστασία και Ανθρωπιστική Βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος το 2018 ανήλθε σε 167,5 εκ. ευρώ και επέτρεψε στην Υ.Α. να δημιουργήσει σταδιακά 27.000 θέσεις στέγασης στον αστικό ιστό ως το τέλος του χρόνου. Το πρόγραμμα οικονομικής υποστήριξης βοήθησε περισσότερους από 60.000 ανθρώπους το 2018.

Το 2017 ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανήλθε σε 139 εκατομμύρια ευρώ. 22.000 θέσεις στέγασης δημιουργήθηκαν και 22.000 άνθρωποι στηρίχθηκαν οικονομικά μέσω προπληρωμένων καρτών.
Τα στοιχεία είναι από την επίσημη σελίδα της ESTIA

Δείτε κι εδώ
loading...

#




Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...