#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

Δυο τύποι στην Αυστραλία έχουν φτιάξει την εταιρεία V12 LS που ασχολείται με την κατασκευή κινητήρων μεγάλου κυβισμού.

Πέρα όμως από την κατασκευή τους αρέσει που και που να πειραματίζονται τοποθετώντας τα θηριώδη μοτέρ που κατασκευάζουν σε απίθανα οχήματα.

Το τελευταίο τους project είναι ένα ταπεινό βαν της Kia στο οποίο τοποθετήθηκε ένας από τους 12κύλινδρους κινητήρες που κατασκευάζουν.

Για να τοποθετηθεί βέβαια το ευμέγεθες μοτέρ στο βανάκι χρειάστηκε να γίνουν τροποποιήσεις με τη θέση του συνοδηγού να αποτελεί παρελθόν.

Ο ήχος που παράγουν οι εξατμίσεις κάθε άλλο παρά ένα συμβατικό φορτηγάκι θυμίζουν, ενώ η επιτάχυνση, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο, τρομάζει.

Βέβαια η κατασκευή δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα καθώς θα πρέπει να τοποθετηθεί ένα μεγαλύτερο ψυγείο ώστε να διατηρεί σε φυσιολογικά επίπεδα τη θερμοκρασία του κινητήρα. Οι δύο τρελο-Αυστραλοί προτίμησαν να κρατήσουν το ψυγείο που είχε ήδη το Kia με αποτέλεσμα το νέο μοτέρ να ανεβάζει πολύ εύκολα θερμοκρασία.

Για την ιστορία ο κινητήρας που χρησιμοποιήθηκε κοστίζει 48.500 δολάρια ΗΠΑ μαζί με την ECU. Η χωρητικότητά του είναι 580 κυβικές ίντσες ή 9,5 λίτρα (!) και η απόδοσή του ξεπερνά τους 700 hp...




Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά

Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...