Υλικά Συνταγής
1 φλ. σπορέλαιο
1 φλ. χλιαρό γάλα
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ. σ. ξύδι
½ κ. γλ. αλάτι
1 κ. γλ. μαγιά στιγμής
400 γραμ. περίπου αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για τη γέμιση:
λουκάνικα μπουκιές
φέτα
αβγό
πιπέρι
κουβερτούρα
λίγο γάλα εβαπορέ
Εκτέλεση
Με την ίδια ζύμη, θα φτιάξουμε λουκανικοπιτάκια, τυροπιτάκια και σοκολατοπιτάκια.
Σε ένα μπωλ βάζουμε το λάδι, το χλιαρό γάλα (όχι πάνω από 35o C), τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι και τη μαγιά και τα ανακατεύουμε να μέχρι διαλυθούν.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και λίγο λίγο το προσθέτουμε ανακατεύοντας.
Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, αφράτη και αρκετά λαδερή.
Πατάμε την ζύμη ανάμεσα στις παλάμες μας να πλατύνει.
Για τα λουκανικοπιτάκια
Κόβουμε στη μέση τα λουκάνικα και βάζουμε το 1 κομμάτι στη ζύμη. Κλείνουμε καλά την ένωση.
Για τα τυροπιτάκια
Λιώνουμε το τυρί με πηρούνι, τρίβουμε πιπέρι, προσθέτουμε το χτυπημένο αυγό και λίγο μοσχοκάρυδο προαιρετικά. Ανακατεύουμε καλά, γεμίζουμε κάθε πιτάκι με λίγη γέμιση.
Για τα σοκολατοπιτάκια
Κόβουμε την σοκολάτα σε κομματάκια και γεμίζουμε κάθε κομμάτι ζύμης με ένα κομμάτι σοκολάτας.
Τα τοποθετούμε αραιά σε λαδωμένη λαμαρίνα και αλείφουμε με το εβαπορέ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150ο C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, περίπου 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
argiro.gr
Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Post A Comment:
0 comments so far,add yours