6 κρόκοι αυγών
125 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)
70 γρ. χυμός πορτοκαλιού
1/2 πορτοκάλι (μόνο το ξύσμα)
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη σε ένα μεταλλικό μπολ, τα ανακατεύουμε αμέσως με έναν αυγοδάρτη και ετοιμάζουμε ένα μπεν μαρί, βάζοντας μια κατσαρόλα με λίγο νερό στη φωτιά.
Μόλις βράσει το νερό, στερεώνουμε το μπολ με τους κρόκους πάνω στην κατσαρόλα και χτυπάμε συνεχώς με τον αυγοδάρτη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και να ζεσταθεί.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το χτύπημα στο μίξερ, προσθέτοντας σταδιακά το χυμό πορτοκαλιού μέχρι το μείγμα να δέσει και να κρυώσει.
Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
Ρίχνουμε και το ξύσμα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε ατομικά μπολ (συνήθως χρησιμοποιούμε πυρίμαχα, γιατί τα κανονικά σουφλέ ψήνονται στο φούρνο).
Αν θέλουμε να πετύχουμε την εμφάνιση του σουφλέ, τυλίγουμε προηγουμένως κάθε μπολ εξωτερικά με αλουμινόχαρτο έτσι ώστε να εξέχει 1 εκατοστό από το χείλος και τα γεμίζουμε με το μείγμα μέχρι το ύψος του αλουμινόχαρτου.
Τα αφήνουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον για 12 ώρες, πριν σερβίρουμε.
Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.
steliosparliaros.gr
Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Post A Comment:
0 comments so far,add yours