#

ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

loading...

Ο σεβασμός έχει να κάνει με το πώς φερόμαστε με αξιοπρέπεια και νοιάξιμο. Ο σεβασμός είναι ένα απαραίτητο κομμάτι της ρομαντικής, προσωπικής και σεξουαλικής σχέσης των εφήβων. Οι έφηβοι πρέπει να ξέρουν ότι δεν χρειάζεται να κάνουν πράγματα που δεν τους αρέσουν, ότι πρέπει να φέρονται με δικαιοσύνη και ισοτιμία και να επικοινωνούν ανοιχτά τα συναισθήματά τους. Πρέπει να νιώθουν ότι τους αποδέχονται για αυτό που είναι, και όχι επειδή ενδίδουν στις επιθυμίες του άλλου.

Βοηθήστε τον έφηβο να καταλάβει τη σημασία του σεβασμού στις σχέσεις, κάνοντας τις παρακάτω ερωτήσεις: τι πιστεύει ότι είναι σημαντικό σε μία σχέση, πώς θέλει να του φέρονται και ποια είναι η συμπεριφορά που δείχνει ότι υπάρχει αληθινή αγάπη; Μην φοβάστε να μιλήσετε με το παιδί για όλα όσα το προβληματίζουν. Μέσα από τις απορίες του, ανακαλύπτει τον κόσμο και νιώθει ότι μπορεί να σας εμπιστευτεί.


Εξίσου σημαντικό είναι να αποτελείτε ένα καλό πρότυπο στις σχέσεις και να δείχνετε αλλά και να λαμβάνετε το σεβασμό. Είναι καλό να σας βλέπει το παιδί να συζητάτε τα προβλήματα και να μιλάτε στη σχέση, ακόμα κι αν υπάρχουν έντονες διαφωνίες.

Για να καταλάβει ότι βρίσκεται σε μία σχέση όπου ο σεβασμός δεν υφίσταται, είναι καλό να ξέρει ότι η επίρριψη ευθυνών, το να προσπαθείς να ελέγξεις τον άλλο, το να ασκείς λεκτική, σωματική, σεξουαλική ή συναισθηματική βία είναι κλασικά παραδείγματα κακής σχέσης.

Αν όντως ο έφηβος βρίσκεται σε μία κακή σχέση, υπάρχουν κάποιες κλασικές ενδείξεις για να το καταλάβετε: οι αλλαγές στη διατροφή και το πρόγραμμα του ύπνου, τα αισθήματα κατάθλιψης ή άγχους, τα προβλήματα με αλκοόλ και ναρκωτικά, η απομόνωση από τους φίλους και την οικογένεια και η χαμηλή αυτοεκτίμηση. Αν μπορείτε να προσεγγίσετε το παιδί και να του μιλήσετε, κάντε του ερωτήσεις ώστε να καταλάβει από μόνο του τα αποτελέσματα της κακής σχέσης. Αν χρειαστεί, προτρέψτε το να ζητήσει βοήθεια από ψυχολόγο ή να μιλήσει σε κάποιον ενήλικο, του οποίου τη γνώμη εμπιστεύεται.
imommy.gr
Δείτε κι εδώ
loading...

#




Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...