Υλικά Συνταγής
Για το γεμιστό πλεκτό ψωμί με χωριάτικη σαλάτα
1 έτοιμο φύλλο ζύμης για πίτσα
10 ντοματίνια
1 πιπεριά
100 γρ. φέτα
λίγες ελιές χωρίς κουκούτσι
ρίγανη
ελαιόλαδο
Για το γεμιστό πλεκτό ψωμί με πέστο
1 έτοιμο φύλλο ζύμης για πίτσα
3 κ.σ. σάλτσα πέστο
λιγο ελαιόλαδο
Για το γεμιστό πλεκτό σοκολατόψωμο
1 έτοιμο φύλλο ζύμης για πίτσα
1 πλάκα σοκολάτα
1 μπανάνα
2 κ.σ. σταφίδα
2 κ.σ. καρύδια
Εκτέλεση
Για το κάθε γεμιστό ψωμί ξεπαγώνουμε πρώτα το έτοιμο φύλλο για πίτσα και ανοίγουμε τη συσκευασία.Απλώνουμε ένα φύλλο έτοιμης ζύμης, σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Βάζουμε τη γέμιση που θέλουμε, στη μέση κατά μήκος, αφήνοντας 10 εκ. κενό γύρω γύρω. Κόβουμε τα πλαϊνά σε λωρίδες που μένουν ενωμένες στο σημείο της γέμισης με πάχος 1 εκ. Αρχίζουμε και πλέκουμε τις αντικριστές λωρίδες πάνω στη γέμιση. Λαδώνουμε εξωτερικά με λίγο ελαιόλαδο.
Αφήνουμε να φουσκώσει για 30′. Ψήνουμε στους 180ºC για περίπου 25′ να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.
Με τον ίδιο τρόπο, αλλάζοντας τη γέμιση, φτιάχνουμε το πλεχτό γεμιστό ψωμί της αρεσκείας μας, ή φτιάχνουμε το δικό μας μοναδικό ψωμί, παίζοντας με τη ζύμη και δίνοντάς της, το σχήμα που θέλουμε.
argiro.gr
Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Post A Comment:
0 comments so far,add yours