Για τον μπακλαβά
2 πακέτα φύλλο κρούστας για γλυκά
500 γρ. βούτυρο
300 γρ. μπισκότα Πτι-Μπερ
100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
γάντια μιας χρήσης
Για το σιρόπι
650 γρ. ζάχαρη
400 γρ. γάλα
100 γρ. γλυκόζη
Εκτέλεση:
Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων. Σπάμε τα μπισκότα και χοντροκόβουμε τα αμύγδαλα. Όταν το βούτυρο ζεσταθεί καλά, το διαχωρίζουμε από το γάλα που έχει καθίσει στον πάτο (βούτυρο κλαριφιέ). Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30×40 εκ. Βουτυρώνουμε ένα-ένα τα 20 φύλλα κρούστας στο ταψί (διπλώνουμε το κομμάτι του φύλλου που περισσεύει). Αδειάζουμε από πάνω τα αμύγδαλα και τα μπισκότα. Ραντίζουμε με το βούτυρο. Καλύπτουμε με τα άλλα 20 φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα, όπως προηγουμένως. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσουμε να το κόψουμε. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 150οC για 1½ – 2 ώρες περίπου. Για το σιρόπι βράζουμε τη ζάχαρη, το γάλα και τη γλυκόζη για 2 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο τον μπακλαβά και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό. Αφήνουμε να κρυώσει.
Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Post A Comment:
0 comments so far,add yours