Το μαγείρεμα ξεκινά στην κατσαρόλα και ολοκληρώνεται στον φούρνο. Αν βάλουμε μικρότερα ψάρια, τα βγάζουμε νωρίτερα από τη γάστρα για να μη στεγνώσουν.
Υλικά
1 κιλό αλμύρα, καθαρισμένη από τα χοντρά κοτσάνια
1 μεγάλη σκορπίνα περίπου 1½ κιλό ή 2-3 μικρότερες, καθαρισμένες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
200 γρ. φινόκιο, ψιλοκομμένο
1/2 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
7 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 μέτριες πατάτες, σε κύβους 2 εκ.
1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
80 ml ελαιόλαδο
αλάτι, κόκκινο καυτερό πιπέρι
Διαδικασία
Αλατίζουμε το ψάρι και το βάζουμε σε μια γάστρα. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει ζεματίζουμε την αλμύρα για 15 δευτερόλεπτα. Τη στραγγίζουμε και τη βάζουμε σε βαθύ μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια, για να σταματήσει ο βρασμός και να διατηρήσει
Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Post A Comment:
0 comments so far,add yours