#

ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

loading...

Ο Φερνάντο Σάντος βρίσκεται στην Ελλάδα για την «αναβίωση» του τελικού του Euro 2004 και ανέφερε εκπληκτικές εμπειρίες του από τη συνεργασία του με τους Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Απίθανες ιστορίες από τον Φερνάντο Σάντος, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για τον αγώνα των Legends 2004 της Ελλάδας και της Πορτογαλίας, στη συμπλήρωση των 15 ετών από το «έπος» της εθνικής μας ομάδας.

Ο Πορτογάλος τεχνικός που έχει υπάρξει προπονητής της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού, αλλά και του ομοσπονδιακού μας συγκροτήματος, έκανε λόγο για… νοοτροπία καφετέριας στην Ελλάδα από τους ποδοσφαιριστές στη χώρα μας και ανέφερε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα με Δέλλα και Νικολαΐδη. Οι δηλώσεις του Σάντος

«Όταν έφτασα στο αεροδρόμιο χθες αισθάνθηκα την ειδική μυρωδιά της Ελλάδας. Όταν έρχομαι εδώ, όπως αυτή τη στιγμή, αισθάνομαι Έλληνας. Νομίζω αυτό το οποίο κατάφερε η Ελλάδα ήταν καταπληκτικό, έχει γραφτεί στην ιστορία. Έκανε μία φανταστική δουλειά αν λάβουμε υπόψιν ότι έπρεπε να καταλάβει και ποια ήταν η νοοτροπία του ποδοσφαίρου εκείνη την εποχή. Θυμάμαι πολύ καλά το ματς με την Ισπανία στη Λεωφόρο. Δέχθηκαν ένα γρήγορο γκολ και ήταν λίγο η νοοτροπία «τώρα παίζουμε ή δεν παίζουμε;». Ο Ρεχάγκελ κατάφερε να φτιάξει μία καταπληκτική ομάδα με εξαιρετικούς παίκτες».


Για το τι κράτησε ο ίδιο από την ομάδα του Ρεχάγκελ: «Είναι θεμελιώδες να δημιουργήσεις ένα οικογενειακό κλίμα. Όταν έχεις να κάνεις με εθνική ομάδα πρέπει να καταλάβεις πως λειτουργεί όλη η Ελλάδα. Πάντα υπήρχαν προβλήματα μεταξύ των ομάδων στην Ελλάδα. Αυτά υπήρξαν και τα έβλεπα και όταν ήρθα στην Ελλάδα και όταν έφυγα αλλά και όταν πήγα στη Βραζιλία. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έχει την αναγνώριση στο εξωτερικό. Για παράδειγμα το ότι πήραν οι παίκτες του 2004 το ευρωπαϊκό στην Ελλάδα εκτιμήθηκε, στο εξωτερικό όμως όχι».

Για την επιτυχία του στην Εθνική Ελλάδας: «Είχα ένα πλεονέκτημα ότι σας γνώριζα πολύ καλά. Κατάλαβα πολύ γρήγορα πως είναι ο Έλληνας ποδοσφαιριστής. Πάντα λέω την ίδια ιστορία όταν ήρθα για πρώτη φορά στην Ελλάδα για την ΑΕΚ. Την πρώτη προπόνηση την έβαλα στις 8 το πρωί. Για μένα ήταν κάτι φυσιολογικό.

Τότε ήρθε ο Δέλλας και ο Νικολαΐδης και μου είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει προπόνηση εκείνη την ώρα γιατί έχει πολλή κίνηση και έτσι το άλλαξα και το έκανα 7. Τότε ήρθαν όλοι και μου είπαν δεν πειράζει, ας το αφήσουμε στις 8. Οι Έλληνες παίκτες έχουν μία νοοτροπία που δεν είχα αντιληφθεί. Κατάλαβα πως πρέπει να τους εξηγείς τι θέλεις να κάνουν και γιατί. Υπάρχει σίγουρα η νοοτροπία της καφετέριας».

Δείτε κι εδώ
loading...

#




Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...