#

Υλικά Συνταγής

    2 κ.σ. βούτυρο
    1 φωλιά ψιλό φιδέ
    2 φλ. ρύζι μακρύκοκκο
    4 φλ. νερό ή ζωμός
    αλάτι
    πιπέρι
    1 κουταλιά βούτυρο για το τηγάνι
    3 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ

Εκτέλεση

Για το θεϊκό πιλάφι αμυγδάλου, ζεσταίνουμε  το βούτυρο για να λιώσει σε μία μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Σπάμε μέσα το φιδέ σε ψιλά κομμάτια και τον ροδίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να βουτυρωθεί καλά. Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό, ή το ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, στο 2. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να πιει το ρύζι όλα τα υγρά του και να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το πιλάφι με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, για να πιει την υγρασία του.

Ροδίζουμε το βούτυρο με το αμύγδαλο στο τηγάνι για 2-3 λεπτά, για να βγάλει τα αρώματα του. Το προσθέτουμε στο ρύζι ανακατεύοντας καλά.
argiro




Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...