Υλικά Συνταγής
2 κ.σ. βούτυρο
1 φωλιά ψιλό φιδέ
2 φλ. ρύζι μακρύκοκκο
4 φλ. νερό ή ζωμός
αλάτι
πιπέρι
1 κουταλιά βούτυρο για το τηγάνι
3 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ
Για το θεϊκό πιλάφι αμυγδάλου, ζεσταίνουμε το βούτυρο για να λιώσει σε μία μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Σπάμε μέσα το φιδέ σε ψιλά κομμάτια και τον ροδίζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πάρει σκούρο χρώμα.
Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε να βουτυρωθεί καλά. Προσθέτουμε το ζεστό ζωμό, ή το ζεστό νερό, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά, στο 2. Μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να πιει το ρύζι όλα τα υγρά του και να εμφανιστούν τρυπούλες στην επιφάνεια.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το πιλάφι με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, για να πιει την υγρασία του.
Ροδίζουμε το βούτυρο με το αμύγδαλο στο τηγάνι για 2-3 λεπτά, για να βγάλει τα αρώματα του. Το προσθέτουμε στο ρύζι ανακατεύοντας καλά.
argiro
Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Post A Comment:
0 comments so far,add yours