#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR


Υλικά Συνταγής

    2 φλ. κοραλλάκι ή άλλο μικρό ζυμαρικό με τρύπα
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
    300 γραμμ. μανιτάρια (ασπρομανίταρα) κομμένα σε φέτες
    1 πρέζα μοσχοκάρυδο
    2 κ.σ. κονιάκ
    1/4 φλ. αλεύρι
    2 φλ. φρέσκο γάλα ζεστό
    1 φλ. τριμμένη γραβιέρα
    ρεγκάτο ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας που να λιώνει στο ψήσιμο

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά, όπου προτιμάμε να είναι κοραλλάκι, για να ρουφήξουν την πλούσια σάλτσα με μανιτάρια αλα κρεμ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζουμε καλά.



Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, μανιτάρια αλα κρεμ που θα απογειώσει το κοραλλάκι.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά έως ότου γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και τα αφήνουμε να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους για 4-5 λεπτά.

Ρίχνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2 λεπτά. Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα ή κουτάλα να ψηθεί το αλεύρι για 2-3 λεπτά.

Λίγο λίγο ρίχνουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε ταυτόχρονα να διαλυθεί το αλεύρι. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει βράση και να πυκνώσει ελαφρά. Αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε, το μισό τυρί και τα ζυμαρικά στη σάλτσα. Τα ανακατεύουμε καλά.

Αδειάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο μικρό πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για περίπου 20 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια.
argiro.gr




Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...