#

loading...

Ο λαιμός είναι μία από τις πιο απαιτητικές περιοχές του δέρματος. Αφενός δεν έχει αρκετούς σμηγματογόνους αδένες, άρα δεν ενυδατώνεται αρκετά. Αφετέρου έχει ελάχιστο υποδόριο λίπος, άρα το πάχος της επιδερμίδας εκεί είναι λεπτό και εύθραυστο. Επιπλέον η λάθος στάση του κεφαλιού αλλά και η ελάττωση του κολλαγόνου και της ελαστίνης με την πάροδο του χρόνου έχουν ως αποτέλεσμα τη χαλάρωση, το προγούλι και τις ρυτίδες. Ωστόσο, τα κατάλληλα καλλυντικά παρατείνουν τη νεανική εμφάνιση του λαιμού. Αυτά είναι κυρίως τα: υαλουρονικό οξύ, κολλαγόνο, οργανική σιλικόνη, πεπτίδια, βιταμίνη Ε, αντηλιακά φίλτρα.

Τips

Όταν βάζουμε αντηλιακό στο πρόσωπο, δεν ξεχνάμε τον λαιμό αλλά και το ντεκολτέ, όταν αυτό εκτίθεται στον ήλιο.


Στον καθαρισμό του προσώπου, δεν παραλείπουμε την περιοχή του λαιμού.

Μετά τον καθαρισμό, ό,τι καλλυντικό εφαρμόζουμε στο πρόσωπο, το απλώνουμε και στον λαιμό. Ωστόσο, αν χρειάζεται σύσφιξη και ανόρθωση, τότε επιλέγουμε μια εξιδεικευμένη σύνθεση.

Απλώνουμε μικρή ποσότητα προϊόντος στον λαιμό. Με τις παλάμες μας κάνουμε απαλό μασάζ με καθοδική φορά, από το πιγούνι προς τη βάση του λαιμού, μέχρι να απορροφηθεί.

Στη συνέχεια τοποθετούμε την αριστερή μας παλάμη στο κέντρο του ντεκολτέ και πιέζουμε το δέρμα μέχρι τον δεξί ώμο, μέχρι να απορροφηθεί η κρέμα. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τη δεξιά παλάμη προς τον αριστερό ώμο.


Αν μπορούμε, αποφεύγουμε να κοιμόμαστε μπρούμυτα ή στο πλάι γιατί προκαλούνται έντονες, κάθετες ρυτίδες.

Υιοθετούμε τη σωστή στάση σώματος. Το κεφάλι και ο αυχένας μας είναι στητοί, σαν να προσπαθούμε να επιμηκύνουμε τη σπονδυλική μας στήλη. Κρατάμε τους ώμους μας χαλαρούς με φορά προς τα κάτω. Έτσι αποφεύγουμε το προγούλι και το διπλοσάγονο ενώ το στήθος μας φαίνεται πιο στητό.
vita.gr
Δείτε κι εδώ
loading...



Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...