#

 Συστατικά

Για την τεμπούρα

    3 κ.σ. κορν φλάουρ (30 γρ.)
    4 κ.σ. αλεύρι (50 γρ.)
    170 γρ. σόδα αναψυκτικό, παγωμένη
    1 πρέζα αλάτι

Για τις γαρίδες

    8 μεγάλες γαρίδες tiger καθαρισμένες από το κέλυφος
    αλάτι
    πιπέρι
    λίγο κορν φλάουρ για πασπάλισμα
    σπορέλαιο για τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

    γλυκιά τσίλι σως
    φρέσκο θυμάρι

 Μέθοδος Εκτέλεσης

Οι γαρίδες τεμπούρα είναι διάσημες, λόγω της τεμπούρας, που είναι μια γιαπωνέζικη τεχνική τηγανίσματος- κουρκουτιού που το χρησιμοποιούμε τόσο σε θαλασσινά όσο και σε λαχανικά. Βέβαια η προέλευση της τεμπούρας έχει ευρωπαϊκές ρίζες, και μάλιστα από την Πορτογαλία, όπου τον 16ο αιώνα Ιησουϊτες καλόγεροι το έφεραν στην Ιαπωνία.

    Καθαρίζουμε τις γαρίδες, χαράσσουμε με τη βοήθεια ενός κοφτερού μαχαιριού εγκάρσια σε 5 σημεία την “πλάτη” της γαρίδας.
    Χαράζουμε 2-3 χιλιοστά σε βάθος.
    Τις γυρίζουμε από την ανάποδη μεριά (της κοιλιάς) και χαράσσουμε πάλι με το μαχαίρι 4 φορές ανάμεσα στα απο πάνω σημεία.
    Τις πατάμε ελαφρά με το χέρι μας από την μεριά της πλάτης και τις ανοίγουμε σαν ακορντεόν. Με τον τρόπο αυτό φαίνονται μεγαλύτερες και πιο όμορφες όταν τηγανίζονται.
    Σ' ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το αλάτι, το πιπέρι, την σόδα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα.
    Αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες, πασπαλίζουμε με κορν φλάουρ και ανακατεύουμε ελαφρά να απλωθεί παντού.
    Βουτάμε τις γαρίδες στο μπολ με την τεμπούρα.
    Βάζουμε το λάδι σε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί και να φτάσει τους 180 βαθμούς.
    Τηγανίζουμε για 2 λεπτά ή όσο χρειαστεί για να πάρουμε μια ωραία γαρίδα σε χρυσαφί χρώμα.
    Αφαιρούμε από το τηγάνι με μία τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί.
    Σερβίρουμε τις γαρίδες μας με γλυκιά τσίλι σως και φρέσκο θυμάρι.

Tip
Η σόδα πρέπει να είναι ΠΑΡΑ πολύ παγωμένη - akis





Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...