Ένα παραδοσιακό σκωτσέζικο γλύκισμα
Υλικά για 2-4 άτομα
2 κουταλιές της σούπας βρώμη
300 γραμμάρια φρέσκα σμέουρα
λίγη άχνη ζάχαρη
350ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
2 κουταλιές της σούπας μέλι
2-3 κουταλιές της σούπας ουίσκι
Σε ένα ταψάκι ρίχνετε τις νιφάδες βρώμης μέχρι να πάρει λίγο χρώμα για λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει λίγο η βρώμη.
Στο κάδο του μίξερ χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με λίγη άχνη ζάχαρη μέχρι να σφίξει.
Προσθέστε το μέλι και το ουίσκι, ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια βάζετε σε ποτήρι εναλλάξ στρώσεις από κρέμα, βρώμη και σμέουρα.
Τέλος πασπαλίστε με βρώμη και συνοδεύστε προαιρετικά με ένα ποτήρι ουίσκι.
Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Post A Comment:
0 comments so far,add yours