#
ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ MATI GR

ΥΛΙΚΑ

150 γρ. καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε κύβους

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

3 σκ. σκόρδο

500 γρ. μανιτάρια κομμένα στα 4

2 κονκασέ ντομάτας

1 κούπα τραχανά γλυκό

1 κύβο ζωμό βοδινού

θυμάρι ξερό (φύλλα)

αλάτι

πιπέρι

2 πρέζες ζάχαρη

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το ζαμπόν, χωρίς ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.

Προσθέτουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Συνεχίζουμε να τα σοτάρουμε όλα μαζί σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το θυμάρι.

Ρίχνουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5-10 λεπτά μέχρι να μην έχει μείνει σχεδόν καθόλου υγρό στην κατσαρόλα.

Αδειάζουμε τις κονσέρβες με το κονκασέ στην κατσαρόλα, προσθέτουμε 2 πρέζες ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι, μία κούπα τραχανά γλυκό, τον κύβο βοδινού και 5 κούπες νερό.

Βράζουμε για 18-20 λεπτά σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει ο τραχανάς και διορθώνουμε με αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί.
akis




Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...