Για 2 πλεξούδες:
550γρ κοτόπουλο, μαγειρεμένο, σε κύβους
200γρ μπρόκολο, κομμένο
150γρ κόκκινη πιπεριά, κομμένη
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
220γρ κασέρι ή τσένταρ, τριμμένο
16 κ.σ. μαγιονέζα
4 κ.γ. άνηθος ξερός
1/2 κ.γ. αλάτι
4 κ.σ. αμύγδαλα φιλέ
8 κ.σ. κρεμμύδι, σε κύβους
2 φύλλα σφολιάτας
2 ασπράδια αβγών, χτυπημένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το κοτόπουλο, το μπρόκολο, την κόκκινη πιπεριά, το σκόρδο, το κασέρι ή τσένταρ, τη μαγιονέζα, τον άνηθο, το αλάτι, τα αμύγδαλα, το κρεμμύδι και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το 1ο φύλλο σφολιάτας στην πλαστική του μεμβράνη και το ανοίγουμε στην επιφάνεια εργασίας.
Με ένα μαχαίρι χαράζουμε αριστερά και δεξιά της σφολιάτας λωρίδες, φάρδους 2,5 εκ, προς το κέντρο της ζύμης, ξεκινώντας από τις μακριές πλευρές και αφήνοντας μια κεντρική ζώνη ανέπαφη για τη γέμιση.
Χωρίζουμε τη γέμιση μας σε 2 ίσα μέρη και απλώνουμε τη ½ γέμιση στο κέντρο της ζύμης.
Αφήνουμε 2 λωρίδες αριστερά και δεξιά και ξεκινάμε να φέρνουμε κάθε λωρίδα σφολιάτας προς τα μέσα σχηματίζοντας πλεξούδα.
Στο τελείωμα της σφολιάτας περνάμε τα ζεύγη των λωρίδων προς τα μέσα για να σφραγίσουμε την πλεξούδα.
Μεταφέρουμε την πλεξούδα σφολιάτας σε ένα ταψί, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί, αφαιρώντας τη μεμβράνη.
Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο και με το 2ο φύλλο σφολιάτας.
Αλείφουμε τις 2 πλεξούδες σφολιάτας με το ασπράδι αβγών και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
dimitrisskarmoutsos.gr
Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Post A Comment:
0 comments so far,add yours