#

 Συστατικά

    300 γρ. μύδια με το κέλυφος καθαρισμένα
    300 γρ. ψίχα από μύδια, φρέσκια καθαρισμένη
    1 μεγάλο κρεμμύδι
    1 σκ. σκόρδο
    4 φρέσκα κρεμμυδάκια μικρά ή 2 μεγάλα
    5 κ.σ. ελαιόλαδο (3 κ.σ. + 2 κ.σ.)
    2 φύλλα δάφνης
    1 πρέζα ζάχαρη
    50 γρ. κρασί λευκό
    300 γρ. ρύζι αρμπόριο ή γλασέ
    1 κύβο κοτόπουλο ή λαχανικών διαλυμένο σε 1.200 γρ. βραστό νερό ή 1.200 γρ. ζωμό λαχανικών
    ξύσμα + χυμό από 2 λεμόνια
    ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
    αλάτι
    πιπέρι

Για το σερβίρισμα

    φέτες από ½  λεμόνι
    1 κ.σ. άνηθο
    φρέσκο πιπέρι
    1 κ.σ. ελαιόλαδο
    ξύσμα από ½  λεμόνι

 Μέθοδος Εκτέλεσης

    Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
    Κόβουμε σε χοντρές φέτες το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμύδια.
    Βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμύδια.
    Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και περιμένουμε 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
    Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
    Προσθέτουμε το ρύζι και τον ζεστό ζωμό.
    Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για 15-20 λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
    2-3 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το ρύζι προσθέτουμε τα μύδια, το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια.
    Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε 2-3 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
    Στο τέλος αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, άνηθο και αλάτι με πιπέρι αν χρειάζεται.
    Σερβίρουμε με φέτες από λεμόνι, άνηθο, πιπέρι, ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.

akis


Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...