Συστατικά
300 γρ. μύδια με το κέλυφος καθαρισμένα
300 γρ. ψίχα από μύδια, φρέσκια καθαρισμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια μικρά ή 2 μεγάλα
5 κ.σ. ελαιόλαδο (3 κ.σ. + 2 κ.σ.)
2 φύλλα δάφνης
1 πρέζα ζάχαρη
50 γρ. κρασί λευκό
300 γρ. ρύζι αρμπόριο ή γλασέ
1 κύβο κοτόπουλο ή λαχανικών διαλυμένο σε 1.200 γρ. βραστό νερό ή 1.200 γρ. ζωμό λαχανικών
ξύσμα + χυμό από 2 λεμόνια
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
φέτες από ½ λεμόνι
1 κ.σ. άνηθο
φρέσκο πιπέρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
ξύσμα από ½ λεμόνι
Μέθοδος Εκτέλεσης
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Κόβουμε σε χοντρές φέτες το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμύδια.
Βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο στο καυτό τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα φρέσκα κρεμμύδια.
Προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη και περιμένουμε 2-3 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.
Στη συνέχεια σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί.
Προσθέτουμε το ρύζι και τον ζεστό ζωμό.
Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα για 15-20 λεπτά, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
2-3 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το ρύζι προσθέτουμε τα μύδια, το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια.
Σκεπάζουμε το τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και περιμένουμε 2-3 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
Στο τέλος αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, άνηθο και αλάτι με πιπέρι αν χρειάζεται.
Σερβίρουμε με φέτες από λεμόνι, άνηθο, πιπέρι, ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.
Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Post A Comment:
0 comments so far,add yours