250 γρ. λαζάνια
500 γρ. μεγάλες γαρίδες με το κέλυφος
300 γρ. γλώσσες
300 γρ. μύδια χωρίς κέλυφος
άλλα θαλασσινά (προαιρετικά)
150 ml λευκό κρασί ξηρό
1 κ.σ. βούτυρο
4-5 ντομάτες ώριμες, σφιχτές, αποφλοιωμένες
1-1.5 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο ή πολύ ψιλοκομμένο
1-2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο και 2 κλωναράκια
1 μικρή καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την μπεσαμέλ θαλασσινών
300 ml από τον ζωμό που έβρασαν τα κεφάλια των γαρίδων
700 ml γάλα (3.5% λιπαρά) καυτό
100 γρ. βούτυρο ανάλατο
100 γρ. αλεύρι όλες τις χρήσεις
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
½ κ.γ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το τελείωμα
1 κ.σ. βούτυρο σε μικρά κυβάκια (για το ψήσιμο)
3-4 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ
Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Post A Comment:
0 comments so far,add yours