Υλικά Συνταγής
4-4
5 κιλά αρνί (1/2 αρνί
χεράκια και πλάτη
το πάνω μέρος)
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 συκωταριά
1 μεγάλη μπόλια-μαντίλα
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
ψιλοκομμένα
2 λεμόνια
3 φλ. τσαγ ρύζι Καρολίνα
1 γεμάτη κ.σ. πελτέ
1/2 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
1/2 ματσάκι άνηθο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γραμμ. κεφαλοτύρι κομμένο σε καρεδάκια
2 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
10 μεγάλες πατάτες
Εκτέλεση
Προσθέτουµε το ρύζι και ανακατεύουµε καλά να λαδωθεί. Ρίχνουµε τον πελτέ και τον τρίβουµε στη βάση της κατσαρόλας. Σβήνουµε µε το κρασί. Προσθέτουµε 1 φλ. τσαγιού νερό και σιγοβράζουµε για 3΄-4΄. Η γέµιση πρέπει να είναι ζουµερή. Πασπαλίζουµε τη γέµιση µε τον άνηθο και αλατοπιπερώνουµε. Αφήνουµε λίγο να κρυώσει. Προσθέτουµε το τυρί. Γεµίζουµε το αρνί µε τη γέµιση και το ράβουµε µε βελόνα και κλωστή. Το αλατοπιπερώνουµε απ’ έξω καλά. Καθαρίζουµε τις πατάτες, τις κόβουµε κυδωνάτες και τις στρώνουµε σε βαθύ ταψί. Τις αλατοπιπερώνουµε και τις πασπαλίζουµε µε τη ρίγανη και το θυµάρι. Προσθέτουµε 2 φλ. τσαγιού νερό. Βάζουµε επάνω το γεµιστό αρνί. Το καλύπτουµε µε την µπόλια, το σκεπάζουµε. Καλύπτουµε το ταψί µε λαδόκολλα και από πάνω µε αλουµινόχαρτο. Το στρίβουµε καλά στο χείλος του ταψιού, να σφραγίσει. Το ψήνουµε σε καλά προθερµασµένο φούρνο στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, στους 170οC, για 3 ώρες και 30΄. Έπειτα το ξεσκεπάζουµε και το ψήνουµε για 30΄ ακόµα, µέχρι να ροδίσει καλά
Η συµβουλή µου:
Θα γίνει ακόµα πιο ωραίο το αρνί αν το ψήσετε από το προηγούµενο βράδυ -όλη νύχτα- στους 100οC και το πρωί δυναµώσετε το φούρνο, ξεσκεπάσετε το ταψί και αφήσετε το κρέας να ξεροψηθεί και να ροδίσει.
argiro.gr
Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Post A Comment:
0 comments so far,add yours