#


loading...

Τόλμη και θάρρος. Δύο λέξεις, που συνοδεύουν τους «ολυμπιακούς άθλους» του Λευτέρη Πετρούνια στους κρίκους και του Σπύρου Γιαννιώτη στην ανοικτή θάλασσα. Δύο λέξεις, που χαρακτηρίζουν αυτούς τους «μεγάλους ήρωες» του σύγχρονου αθλητισμού, οι οποίοι με τα σπουδαία επιτεύγματά τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, έδειξαν σε ένα ολόκληρο έθνος το πώς είναι να μην το βάζεις κάτω, όταν τα χέρια τρέμουν, οι ανάσες λιγοστεύουν και η ελπίδα μοιάζει να χάνεται. Αυτές οι δύο λέξεις, ωστόσο, δεν χαρακτηρίζουν μόνο τις προσπάθειες των Ελλήνων Ολυμπιονικών. Ανάλογα ψυχικά αποθέματα διαθέτει και μια υποψήφια μητέρα, που δίνει το δικό της αγώνα για να φέρει στη ζωή έναν «μικρό ήρωα», σε κάποιο απομονωμένο ακριτικό νησί της χώρας, όπου δεν υπάρχει, ούτε γιατρός, ούτε και… περιθώριο έκτακτης ιατρικής ενίσχυσης.
Οι «Μικροί Ήρωες» των ακριτικών νησιών
Με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού γύρω από το πρόβλημα της υπογεννητικότητας, που μαστίζει τις απομακρυσμένες νησιωτικές και ηπειρωτικές περιοχές της Ελλάδας, οι Λευτέρης Πετρούνιας και Σπύρος Γιαννιώτης ενώνουν τις «ολυμπιακές» τους δυνάμεις για να συμβάλουν στις προσπάθειες της ΗOPEgenesis και της Stoiximan, οι οποίες, στο πλαίσιο του προγράμματος κοινωνικής υπευθυνότητας «Μικροί Ήρωες», προσφέρουν δωρεάν την πλήρη κάλυψη των αναγκών μιας γυναίκας, από τη στιγμή που μένει έγκυος, έως και τη γέννα, σε δύσβατες και απομονωμένες περιοχές της επικράτειας.





Επενδύοντας στη στήριξη των ελληνικών ακριτικών περιοχών, η Stoiximan δημιούργησε το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα», με πρωτοβουλίες που αφορούν στην κάλυψη των αναγκών των μικρών και μεγάλων κατοίκων των απομακρυσμένων και δυσπρόσιτων περιοχών της χώρας. Ενισχύοντας, λοιπόν, τη δράση της ΗOPEgenesis, για την ανατροπή του φαινομένου της πληθυσμιακής συρρίκνωσης στη χώρα, η Stoiximan «υιοθετεί» 10 ακριτικά νησιά, καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες των γυναικών που κατοικούν σε Αστυπάλαια, Αρκιούς, Ελαφόνησο, Αγαθονήσι, Κάλαμο, Κάσο, Σχοινούσα, Θύμαινα, Φούρνους και Ψέριμο, από τη στιγμή που μένουν έγκυοι, έως και τον τοκετό, συμμετέχοντας με αυτόν το τρόπο στο πρόγραμμα ευαισθητοποίησης του οργανισμού για την υπογεννητικότητα.





Με κεντρικό μήνυμα «Οι ήρωες του αύριο μπορούν να γεννηθούν ακόμη και στα πιο μακρινά μέρη», ο χρυσός Ολυμπιονίκης στους κρίκους και ο ασημένιος Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση ανοικτής θαλάσσης συμμετέχουν ως πρεσβευτές του σπουδαίου προγράμματος «Μικροί Ήρωες», μαζί με τον «θρύλο» του ευρωπαϊκού και του ελληνικού μπάσκετ, Δημήτρη Διαμαντίδη και την παγκόσμια πρωταθλήτρια ενόργανης, Βασιλική Μιλλούση. Μάλιστα, οι πρώτοι 8 «Μικροί Ήρωες», έχουν κάνει ήδη την «εμφάνισή» τους ενώ αναμένονται 12 ακόμα σε νησιά με μηδενικές γεννήσεις τα τελευταία χρόνια, μεταξύ των οποίων οι Φούρνοι, η Σχοινούσα, η Αστυπάλαια και η Θύμαινα.


Δίπλα στους αυριανούς πολίτες της χώρας
Το πρόγραμμα «Μικροί Ήρωες» έχει πάντα πρωταγωνιστές τα παιδιά και στόχο, τόσο το να παρέχει εκπαιδευτικά κίνητρα για την ανακάλυψη της γνώσης, μέσω διάφορων καινοτόμων προγραμμάτων, που καλύπτουν κενά και ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όσο και να βρεθεί δίπλα στους αυριανούς πολίτες της χώρας, κάνοντάς τους να πιστέψουν σε αυτά που αγαπούν και σε αυτά που ονειρεύονται να γίνουν. Ως μέρος της πρωτοβουλίας «Μικροί Ήρωες για την Ελλάδα», το πρόγραμμα εμπνέεται από τις ιστορίες των ανθρώπων της ακριτικής Ελλάδας, ενώ, μαζί με τις δράσεις «Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» και «Μικροί Ήρωες Ταξιδεύουν», στηρίζει την ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών εμπειριών των μαθητών σε κάθε σημείο της χώρας.

Με την υλοποίηση του προγράμματος, η μεγαλύτερη GameTech διαδικτυακή εταιρεία της χώρας, εκπληρώνει ένα μικρό μέρος της αποστολής και συμβάλει στον βαθμό που μπορεί, σε μια βιώσιμη, περισσότερο δίκαιη και υπεύθυνη κοινωνική ανάπτυξη. Εξάλλου, το ζήτημα της υπογεννητικότητας δεν εξαντλείται στις ακριτικές περιοχές, αλλά είναι εθνικό πρόβλημα, που πρέπει να βρίσκει όλους τους πολίτες ενωμένους σαν μια «γροθιά». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανακαλύψουν περισσότερα για τη δέσμευση της εταιρείας, σχετικά με τη στήριξη και την ενίσχυση της ελληνικής κοινωνίας, του ελληνικού αθλητισμού και του θεσμού οικογένειας, στο iroes.gr, την πλατφόρμα κοινωνικών δράσεων της Stoiximan.

Δείτε κι εδώ
loading...

#




Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...