loading...
Τα υλικά που θα χρειαστείς
1 1/2 κιλό σουπιές
8-10 μεγάλα κρεμμύδια ξερά….5 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
5-6 φύλλα δάφνης
μαύρο πιπέρι σε κόκκους
κανέλα σε στικ
λίγο γαρίφαλο σε καρφάκια
300 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
Εκτέλεση:
Ψιλόκοψε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σόταρε τα στο λάδι. Πρόσθεσε όλα τα μυρωδικά- κανέλα, γαρίφαλο, πιπέρι- και ρίξε και το κόκκινο κρασί.
Τέλος πρόσθεσε και 2 κουταλιές από το ζουμί που έβρασες τις σουπιές. Άφησε τα να βράσουν για 30 λεπτά.
Αφού βράσουν για 30 λεπτά τα μυρωδικά με το κρασί και το σκόρδο και το κρεμμύδι, πρόσθεσε τις σουπιές που έχεις κόψει, το πελτέ ελαφρώς αραιωμένο με νερό και τα φύλλα δάφνης.
Βράσε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά και έπειτα χαμήλωσε ρίξε το αλάτι σου και άφησε το φαγητό να σιγομαγειρεύεται μέχρι να φύγουν τα πολλά ζουμιά. Έτοιμες οι αγιορείτικες σουπιές στιφάδο! Συνταγές MATI GR
Δείτε κι εδώ
loading...
Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Post A Comment:
0 comments so far,add yours