loading...
Συστατικά
- 6 φύλλα κρούστας
- 4 μπανάνες
- 2 κόκκινα μήλα
- 50 γρ. ζάχαρη καστανή
- 1 κ.σ. κοφτή, κανέλα σκόνη
- 2 κ.σ. κονιάκ ή μαύρο ρούμι
- 200 γρ. κουβερτούρα
- σπορέλαιο για το τηγάνισμα
- κουβερτούρα λιωμένη
- φιστίκια τριμμένα
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Απλώνουμε μία πετσέτα στον πάγκο εργασίας μας.
- Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα περνάμε από τον χοντρό τρίφτη. Τα τυλίγουμε στην πετσέτα και τα στύβουμε πολύ καλά ώστε να φύγει όλη η υγρασία.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και το κονιάκ.
- Κόβουμε τις μπανάνες και την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας μας και βάζουμε 3 κ.σ. από τη γέμιση κατά μήκος της μικρής πλευράς του φύλλου αφήνοντας 2 εκ. κενό από την άκρη του.
- Τυλίγουμε ώστε να καλυφθεί η γέμιση, διπλώνουμε τις άκρες προς το κέντρο και συνεχίζουμε να τυλίγουμε μέχρι να έχουμε μία φλογέρα. Βάζουμε λίγο νερό στην άκρη του φύλλου ώστε να ‘κλείσει’ η φλογέρα και να μην ανοίξει στο τηγάνισμα.
- Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Βάζουμε ένα τηγάνι με σπορέλαιο 2 εκ. βάθος, σε μέτρια φωτιά, να κάψει καλά.
- Όταν η θερμοκρασία του σπορέλαιου φτάσει στους 160ο C, βάζουμε τις φλογέρες στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
- Αφαιρούμε από το τηγάνι και βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και φιστίκια τριμμένα.
Δείτε κι εδώ
loading...
Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Post A Comment:
0 comments so far,add yours