#


loading...

Υλικά Συνταγής
  • 300 γραμ. λαζάνια
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 4 πράσα
  • 4 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 κιλό σπανάκι πλυμένο και στραγγισμένο
  • 400 γραμ. φέτα
  • 2 ώριμες φρέσκες ντομάτες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • 10 λιαστές ντομάτες
  • 1/2 ματσάκι άνηθο


Εκτέλεση

  • Για τα ελληνικά λαζάνια με σπανάκι και φέτα, ξεκινάμε να φτιάξουμε πρώτα τη σάλτσα.
  • Αφού καθαρίσουμε και πλύνουμε τα λαχανικά μας, τα κόβουμε σε φέτες και το σπανάκι χοντροκομμένο.
  • Σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα (πλασοτέ) σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο σε μέτρια φωτιά, για 5-6 λεπτά, ώσπου να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε το χοντροκομμένο σπανάκι και το μαραίνουμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε το γάλα κι αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 8-10 λεπτά, πάντα σε μέτρια φωτιά.
  • Τέλος ψιλοκόβουμε τις λιαστές ντομάτες και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Κρατάμε 1 φλιτζάνι τρίμματα φέτας και την υπόλοιπη τη ρίχνουμε στο μείγμα που βράζει. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι, βάζουμε τον άνηθο και προσθέτουμε το ανάλογο αλάτι.
  • Ετοιμάζουμε το ταψί και στρώνουμε τα λαζάνια με σπανάκι.
  • Σε λαδωμένο μακρόστενο πυράντοχο σκεύος στρώνουμε μία στρώση λαζάνια. Περιχύνουμε με το 1/3 του μείγματος. Συνεχίζουμε με λαζάνια και το μείγμα μας σε δύο ακόμα στρώσεις. Τελειώνουμε περιχύνοντας με τις τριμμένες ντομάτες, πασπαλίζουμε την υπόλοιπη φέτα και περιχύνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C για 40 λεπτά, ώσπου να κάνει κρούστα. Αφήνουμε να κρυώσουν τα λαζάνια για 10 λεπτά κι έπειτα κόβουμε σε κομμάτια.
argiro.gr
Δείτε κι εδώ
loading...

#


Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...