#


loading...

Την λένε λαδένια της Κιμώλου ή λαδόπιτα και πραγματικά η παρασκευή της είναι πανεύκολη και η γεύση της φανταστική. Είναι ουσιαστικά μια πίτσα χωρίς τα κασέρια και τα σαλάμια. Επίσης το ζυμάρι είναι πάρα πολύ εύκολο και νόστιμο.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

για τη ζύμη:

    750γρ. αλεύρι γ.ο.χ
    4 κ.σ ελαιόλαδο
    1 φακελάκι μαγιά στιγμής
    2 πρέζες ζάχαρη
    1 κ.γλ αλάτι
    περίπου 2 κούπες χλιαρό νερό

για τη γέμιση:

    3 μέτριες ντομάτες
    3 μέτρια ξερά κρεμμύδια
    χρωματιστές πιπεριές
    λίγες ελιές ψιλοκομμένες

Εκτέλεση:


    Σε μια λεκανίτσα κοσκίνισε το αλεύρι και έπειτα ρίξε την μαγιά, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο. Ανακάτεψε με τα χέρια και έπειτα ρίξε το αλάτι και σιγά σιγά το νερό. Όσο πάρει από το νερό περίπου 2 κούπες- μπορεί λίγο λιγότερο. Ανακάτεψε με τα χέρια μέχρι η ζύμη σου να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. Αυτό ήταν έτοιμο το ζυμάρι. Λάδωσε ένα μπολ, βάλε το ζυμάρι μέσα, σκέπασε με μεμβράνη και άφησε να φουσκώσει για 45 λεπτά.
    Στο μεταξύ ετοίμασε τα λαχανικά σου. Κόψε τις ντομάτες, τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και τις ελιές είτε σε λωρίδες, είτε σε κυβάκια. Προσωπικά προτιμώ να τα κόβω σε λεπτές λωρίδες και τις ελιές στη μέση για να έχω όλη τη γεύση από τα υλικά στο στόμα μου. Αλλά αυτό είναι καθαρά προσωπική προτίμηση, οπότε κόψε τα λαχανικά σου όπως θέλεις.
    Αφού φουσκώσει το ζυμάρι σου, λάδωσε ένα ρηχό ταψί και άπλωσε την ζύμη. Ράντισε την με λίγο λάδι και έπειτα άπλωσε τα υλικά σου. Ρίξε αλάτι και ρίγανη και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 στις αντιστάσεις και χαμηλά στη σχάρα του φούρνου. Ψήσε περίπου 40 λεπτά την νηστίσιμη πίτσα σου, μέχρι να δεις ότι το ζυμάρι έχει φουσκώσει και έχει πάρει χρώμα. Αυτό ήταν! Έτοιμη η νηστίσιμη πίτσα.

Bonus Tips:
Μπορείς να προσθέσεις στο ζυμάρι ρίγανη ή θυμάρι όσο το ζυμώνεις για να το κάνεις πιο αρωματικό. Επίσης, αν θέλεις μπορείς να βάλεις αφού απλώσεις το ζυμάρι στο ταψί λίγο πελτέ ντομάτας, λίγη κέτσαπ και λίγη μουστάρδα για να μοιάζει ακόμα περισσότερο με πίτσα. Τέλος, αν για σένα δεν νοείται πίτσα χωρίς κασέρια μπορείς να προσθέσεις κασέρια ή φέτα αλλά να είναι νηστίσιμα. Συνταγές MATI GR

Δείτε κι εδώ
loading...

#


Κοινοποιήστε το στα παρακάτω κουμπιά
Share To:

blogsitegr

Post A Comment:

0 comments so far,add yours

Δείτε κι εδώ

loading...